Акценти София Към рубрика

КАНАТИЦА

 

Новият албум „Канатица“ на Иван Шопов и народните певици от "Авигея" е смесица от  електроника, китара, ней, пиано, кавал с приказни вокали и вдъхновени от българския фолклор мотиви. Днес премиерата му ще бъде отбелязана подобаващо със седемчасов музикален маратон в Пространство 108 /ул. Раковски №108 и ул. г-н Гурко/. OneManParty е събитие, което представя различните артистични превъплъщения на Иван Шопов и именно то го среща с момичетата от "Авигея" и ги довежда до създаването на “Канатица”. Маратонът OneManParty по традиция ще продължи цяла нощ, а специални гости на събитието ще бъдат Теодосий Спасов, Стоимен Стоянов (NOCKTERN) и Даян Куцаров (L 33).снимка: Гео Калев
 

Албумът„Канатица“ съдържа десет композиции, претворяващи вековното песенно изкуство на българите, пречупено през музикалната призма на Иван Шопов и младите талантливи народни певици от вокална група "Авигея" - Сибина Раденкова, Александра Василева, Ралица Кирилова и Милена Великова. В албума взимат участие и музикантите Теодосий Спасов, Димитър Бодуров, Бурак Малчок, Стоимен Стоянов (NOCKTERN) и Даян Куцаров (L 33).

С „Канатица“ Иван Шопов и "Авигея" създават мост към реалността на българския фолклор. Приели нашия фолклор като свой творчески пулс, те са създали албум, който няма за цел да покаже как традиционната музика може да се смеси със съвременната, а е хомогенна и органична работа, в която границите на музиката и времето не съществуват.

В албума Иван Шопов и "Авигея" изследват огромно разнообразие от електронни жанрове. От внимателно изградените ембиънт пластове на едноименното парче "Канатица" до дълбокия чил аут звук на „Слънце“ всичко е огромна въртележка от музика, която достига своите върхове, не в дръм'ен'бейс или дъбстеп вкоренените тракове, а в своята цялостна сила и искреност.снимка: Ивайло Тотев

Вечерта ще стартира с колаборацията между Иван Шопов и NOCKTERN, артистичният trip-hop/experimental/nu-jazz проект на родния продуцент Стоимен Стоянов, които ще представят главозамайващи си ambient LIVE set. Новият албум на групата "No Sugar Added", в които се преплитат аморфните реалности на електронните downtempo жанрове, повлияни обаче от джаза и нео класическата музика, чухме през декември в Студио 1 на БНРНа сцената с Иван следва да се качи световно признатият музикален виртуоз - Теодосий Спасов. Музиката им е магичен музикален синтез, който като в сън слива мистичната красота на българския фолклор с футуристичната електроника. 


снимка: Ивайло Петров

На свой ред Авигея ще покорят сцената рамо до рамо с Иван, за да представят за първи път пред българската публика плодът на едногодишната си съвместна работа – албумът „Канатица“, увековечаващ красотата на родното културно богатство, доближавайки го до съвременната публика.Маратонът продължава с превъплъщението на Иван в Balkansky, докато не стигне до подобаващото включване на drum and bass продуцента Даян Куцаров (L 33) и ударния му b2b set с COOH.

Албумът, чиято визия е дело на Ивайло Петров и Емануела Беловарски /Whaleworx Studio/ ще може да бъде закупен на място, както и специално изработени облекла в колаборация с VEZBA, марка за облекла и аксесоари базирана на българските фолклорни мотиви  и ръчно изработените бижута, вдъхновени от българската шевица - Китна.


VEZBA

„Канатица“ може да бъде поръчан предварително от тук:

http://shop.ivanshopov.com/product/ivan-shopov-avigeya-kanatitsa-cd-pre-order

„Чичовите Конье“ – първата композиция от албума, можете да чуете тук:

https://soundcloud.com/cooh/ivan-shopov-avigeya-chichovite-konye-album-pre-order

 

Онлайн билети 17/20лв. директно от тук: http://bit.ly/KANATITSA

Стандартни Билети 17/20лв. в билетен център НДК, бензиностанции ОМV, На Тъмно, книжарници Booktrading и в мрежата на TicketPortal.bg.


Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н