Акценти София Към рубрика

NORDIC SOUNDSCAPES ПРЕЗ МАРТСпециален гост на мартенското издание на платформата NORDIC SOUNDSCAPES ще бъде датският продуцент FERRÉ -
 електронен проект на базирания в София датски продуцент Frederik Vincentz. С музикални корени, обвързани с класическата музика и вдъхновяващ се от Trip-hop & Ambient жанровете, FERRÉ рисува звученето си с фини мелодии, украсени с динамични и интензивни барабани. Резултатът от цялата тази симбиоза е турбулентна комбинация от японски хармонии и завладяващи електронни бийтове,  които нямаме търпение да чуем на живо.

http://soundcloud.com/ferremusik/


 

Вечерта ще започне по-рано, от 20:00 с прожекция на „Човек на име Уве“ с режисьор Ханес Холм.

Излизайки от страниците на романа на Фредрик Бакман, Уве е сърдитият съсед, който ще ни напомни, че животът е по-сладък, когато е споделен.
„Не бях сигурен дали ще пуснете 12 песни на ABBA, та ето тези. Преди да ги подбера имах относителна представа дали песента идва от северна Европа, по-скоро никаква, и по-скоро не бих разчитал на себе си за тривия. Но се оказа, че много от нещата, които превъртам с удоволствие, и то точно ония говорещи трипи меланхолии, са от там, плюс най-добрият поп, винаги и завинаги, от там е. Сигурно имат хубави гъби или душевност в Скандинавия, както искате го наречете.“ Това са думите на третия гост на NORDIC SOUNDSCAPES със северен playlist - Стефан Икога

Селекцията му може да чуете тук.

 

Резидентите на NORDIC SOUNDSCAPES martin & sayulke подобаващо ще рамкират вечерта със специално подбрана селекция от мелодичен поп, диско, хаус, инди, трип-хоп, до дарк електроника и техно, и включваща имена като Fever RayPrins ThomasLittle DragonTodd TerjeAURORA,LindstromMúmBjörkGusGus, Lulu Rouge, Lykke LiFallulahSamaris,Sigur RósKasper BjørkeTrentemøller и oще безброй познати и непознати имена идващи от Исландия, Дания, Швеция, Норвегия и Финландия.

КЪДЕ: TELL MEул. Иван Вазов №12

КОГА: 16 март, 20:00ч.

ВХОД: 10 лева

 


Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н