Акценти София Към рубрика

В ПАМЕТ НА ТОДОР КОЛЕВ


Фотограф: Антони Георгиев

Всяка загуба е трагична по свой собствен, опостушителен начин. През 2013 г. великият Тодор Колев напусна този свят, но любовта и споменът за него все още са тук, учейки ни, че един човек никога не изчезва напълно. Ето защо на 25 август тази година ще се проведе събитие, чиято цел е да отдаде заслужена почит на този бележит българин.

Датата е умишлено подбрана – един ден преди рождения ден на актьора. Поканата отправят Строежа, Пощенска кутия за приказки, Jameson Irish Whiskey и Маймунарника, като последните са и домакини на самото събитие. Всички присъстващи ще имат възможност да се докоснат до позитивната енергия, която струи от личността на Тодор Колев – българин, чийто талант не остава незабелязан, независимо дали е влязъл в ролята си на актьор, музикант или комик. Господинът за един ден, Последният ерген – все прозвища на един Опасен чаровник, който години наред се грижи да има усмивки на лицата на зрителите. Но когато една звезда умре, нейната светлина продължава да достига до нас дълго време след това, все така ярка и магнетична. Събитието сред приятната зеленина на Борисовата градина се стреми да докаже точно това.Вратите ще бъдат отворени в 18:30 ч., а час по-късно започва четене на тема „Черно море“, което е специално издание на Пощенска кутия за приказки. Любопитните истории, които могат да бъдат изпращани до 20 август, ще бъдат последвани от концерт с изпълнения на живо. 15 български музиканти, сред които Стефан Вълдобрев, Димо Стоянов, Рут Колева, Михаил Йосифов, Вили Стоянов, Веселин Веселинов-Еко ще изпълнят музиката на Тодор Колев, която е добре позната и любима на почитателите му от всички възрасти. Билети ще могат да бъдат закупени както предварително от Eventim, така и на място в деня на събитието.

Една от най запомнящите се реплики на Тодор Колев е: „Ако си кажете „О, Господи, колко жалко, че свършва!“, тогава сте направили нещо”. Нека тази мисъл отеква и у всички присъстващи в края на тази специална вечер.

КЪДЕ: Маймунарника, София
КОГА: 25 август

 

Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н