Акценти София Към рубрика

СИЛАТА НА ПОДКАСТА


Латиф Насер, един от водещите на популярния американски подкаст Radiolab


Както се очертава, вероятно ще ни се наложи да прекараме голяма част от зимата вкъщи и да преоткрием различните медийни формати за забавление и информиране. Ето защо първият в България онлайн подкаст фестивал “ЗАСЛУШАЙ СЕ: Силата на подкаста”, организиран от АЕЖ, който ще се проведе между 18 и 22 ноември, е чудесна възможност да се обогатим и разнообразим. Фестивалът ще ни предостави възможност да се срещнем, макар и виртуално, със създателите на някои от любимите американски, европейски и български подкасти. 

Събитието ще включва разговори, дискусии и майсторски класове. Всяка делнична вечер от сряда до петък предвижда онлайн среща с изтъкнати международни водещи и продуценти. А през уикенда се добавят майсторски класове и практически обучения, на които участниците ще получат насоки как да създадат свой собствен подкаст или какво може да подобрят, ако вече имат такъв. По време на дискусиите лекторите ще се спрат върху някои от актуалните теми и предизвикателствата от света на подкастите.

Първите трима обявени лектори в програмата са Латиф Насер, един от водещите на популярния американски подкаст Radiolab, носител на множество престижни награди, водещият на подкаста  Rought Translation на радио NPR и репортерката от Париж Кати лий, която е една от водещите на The Europeans.

Подробности за програмата може да откриете на сайта на АЕЖ България. Запазете датите и си освободете ушите за тях.

Събитието е част от поредицата журналистически конференции, които се превърнаха в традиция през последните пет години и които през 2020 г. станаха част от бранда Sofia Talks Media.


КОГА: 18 - 22 ноември
КЪДЕ: Онлайн

Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н