Акценти Към рубрика

БЕЗ СТРАХ НА 10Рождените дни винаги са изпълнени с емоционален заряд. Особено когато ги посрещаме с желание. И без капка страх.

Без страх е и темата, която избират архитектурно студио Conveyer, за да отбележат първият си юбилей. Conveyer е формация, която работи в областта на архитектурата, дизайна и урбанизма. Началото ѝ поставят Иван Драгошински, Ангел Савлаков и Ивайло Андреев. От създаването си до днес формацията работи върху проекти, които варират от частни резиденции, през спортни комплекси и детски градини до промишлени предприятия.

Празникът ще протече под формата на архитекурен форум под заглавие „БЕЗ СТРАХ / 10 след 10“. Един себеуважаващ се рожден ден не може да мине и без съорганизатори – ето защо от група Yes. допринасят с уменията си. Тримата млади приятели архитекти от yes. са обединени не само от професията и естетическите си възгледи, но и от любопитството към заобикалящия ги свят на архитекура и дизайн и стремежът към създаване на стойностни творби.Заедно суперекипът събира под един покрив 10 водещи български архитекти и дизайнери, всеки с над десетилетие опит в професията си. В ролята на модератор на събитието влиза ходжникът Бора Петкова. Мястото е Generator – добре познатото вдъхновяващо пространство, даващо поле за творене и провокиращо не само иновации, но и преживявания.

Организаторите дават възможност на артистите да интерпретират темата по свой собствен начин, провокирайки въображението им, без да му поставят каквито и да било граници. Идеята, залегнала в основата на форума, е да се покаже, че предизвикателството да се създават стойностни архитектура и дизайн в контекста на времето, в което живеем, е напълно преодолимо.

        

на снимките: Ангел Савлаков и Ивайло Андреев 

Списъкът на десетте след 10 наброява следните имена:

 Борислав Буров

 Георги Кътов – архитект / I/O architects

 Делчо Делчев – архитект / transformatori, Smartfablab

 Димитър Караниколов - архитект, фотограф и 3D артист / Meshroom

 Ивайло Захариев – архитект / L6 studio

 Иван Драгошински – архитект / k-r-a-f-d

 Николай Марио - архитект / ZOOM Studio

 Петър Торньов – архитект / Bureau XII

 Пламен Братков - архитект / Aedes studio

 Светослав Тодоров – дизайнер / Studio MODE


 

И понеже нито един рожден ден не не би бил същия без гости, тук е мястото да споменем, че всички са поканени. Достъпът до форима е свободен, а откриването ще се състои на 20 април и ще премине под формата на парти. Събитието се стреми да привлече аудитория от млади и ентусизарани архитекти, дизайнери и инжинери, за които лекциите и съпътстващите ги социални и професионални контакти биха били от голяма полза. Форумът дава богат набор от възможности за дискусия, обмен на знания и опит, както и изграждането на колективно разбиране за устойчива архитектура.

 

КОГА: 21-22 април

КЪДЕ: Generator


Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н