Акценти Към рубрика

Изкуството на уличната храна


Май месец се подава на календара, а с него и едно от най-атрактивните кулинарни събития в околността, посветено на изкуството на уличната храна - Thessaloniki Street Food Festival.

Солун, от край време известен с богатството на своите аромати, става домакин на третото издание на SoulFood Thessaloniki, организирано от креативния екип зад SoulFood Thessaloniki (Upnloud & Black Radio Berlin).

Фестивалът за цел да представи богатата кулинарна традиция на града чрез широк спектър от вкусове и дейности, доближаващи ни до изкуството на приготвянето, предлагането и консумирането на “уличната” храна.Тази година фестивалът е с разширена програма и ще продължи 3 дни и нощи, а организаторите обещават да бъде по-вкусно от всякога. Петък, събота и неделя (17, 18 и 19 май) дворното пространство на Tif Helexpo ще бъде преобразено в огромен пъстър парк, пълен с вкусотии от цял свят. Фестивалът разполага и с две музикални сцени, три зони за релакс, детски кът, кухненска лаборатория и уличен пазар.

Сред имената на гостите се подреждат френския продуцент GUTS, Local Suicide, DJ Suspect, Street Outdoors Soundsystem, The Speakeasies Swing Band, Eisvoleas и много други.

 

Идеята за уличния фест е вдъхновена от любовта на създателите му към храната, независимо от край на земята идва тя; многобройните им пътувания и естествено - дългогодишната и колоритна история на Солун, пресечна точка на различни цивилизации.

Именно страстта към непознати вкусове, старите и добре познати рецепти, кулинарните иновации, комбинацията на различни аромати и удоволствието от приготвянето и докосването до далечните кътчета на кулинарията превръща Thessaloniki Street Food Festival в същински празник на сетивата, който събира посетители от цял свят.
Голямата цел на SoulFood Thessaloniki е спечелване на престижната титла Европейска столица на гастрономията чрез изкуството на уличната храна.

Thessaloniki Street Food Festival 2019 е с вход свободен, а подробности около програмата следете на:

thessalonikistreetfoodfestival.com и facebook.com/events/265799434082551

 Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н