Акценти Към рубрика

Том Рани в света на комиксите

На 14-и и 15-и септември очакваме поредното издание на Aniventure Comic Con, а конвенцията тази година надминава себе си с актьори от „Хари Потър“ и „Игра на тронове“, косплейъри от Унгария и Русия и художници, рисували комикси за гигантите DC и Marvel Comics! Един от тях е и Том Рани (Tom Raney).

Рядко се замисляме кой стои зад любимите ни комиксови герои, но щом започнем да разказваме за тях, ще разберете, че животът им може да бъде точно толкова интересен, колкото на техните персонажи. Том Рани е американски художник, нарисувал впечатляващи комикси за Marvel, DC и Image. Едни от най-известните му произведения са Annihilation: Conquest, Mutant X, Ultimate X-Men, Uncanny X-Men, DV8, Stormwatch, Outsiders и много други. Първата му платена работа е Forgotten Realmsза DC Comics. 


 

Докато учи в Joe Kubert School of Cartoon and Graphic Art, Том Рани среща жена си - Джина Гоинг, която ще се превърне и в негов професионален партньор. Рани е бил една година напред от Джинав тригодишната програма на училищетои макар че са започнати от техен общ преподавател, не е било точно любов от пръв поглед. Тя споделя, че първото и впечатление за него е колко тих, отдръпнат от всички останали човек е, затова просто решава,че Томне желае да говори с нея. Той обаче с насмешка обяснява, че хората, които се занимават рисуване, изобщо с изкуство,са си малко тихии няма нужда да „крещят“ на света колко велика е професията им.Съвместната работа на двойката започва с Warlock Chronicles на Marvel Comics. Двамата живеят в Sparta Township, New Jersey, на източния бряг на  Lake Mohawk.

Том Рани е работил и върху едни от най-популярните в света герои, катоБатман, Отмъстителите, Капитан Америка, Тор и дори е взел участие в изготвянето на Star Wars!

Освен създателя на The Uncanny X-Men, Aniventure Comic Con ще доведе и легендарния Уилям Симпсън (William Simpson) -  художникът нарисувал всички скици за сериала “Game of Thrones”. Неговото участие включва не само панели, но и изложба със скици от най-емблематичните моменти от култовия сериал.

На фестивала ще видим и Скот Хана (Scott Hanna), чието име свързваме с комиксите за Батман, Жената Чудо и Супермен, както и с най-популярните герои на Marvel.

Не на последно място в събитието ще се включи и Джим Калафиоре, когото разпознаваме от работата му поExiles на Marvel Comics, Aquaman и Batman за DC.


 

Феновете нa комикситеще имат възможност да станат част от панел с рисуване на живо с участието на всеки един от изброените художници, както и да зададат всичките си въпроси към тях по време на техните Q&A панели.

Дори и да не сте постоянен жител на света на комиксите, със сигурност тяхнотоизкуство ще бъде впечатляващо за вас. 

Стандартните билети са на цена от 35 лева за целия уикенд. Деца до 7 години влизат безплатно, ако са придружени от родител, а за деца от 8 до 12 години (включително) цените на редовните билети са с 50% отстъпка.

 

За повече информация:

www.comiccon.bgиwww.aniventure.net

 

Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н