Акценти Към рубрика

СТАРИ ПЕСНИ НА НОВ ГЛАСНа 12 октомври от 19:30 часа в Държавна опера Бургас ще можем да чуем к
онцерт-спектакълът BG Vintage - популярната българска музика от XX век в нови аранжименти. Проект BG Vintage представя красивата градска и популярна българска музика, създадена през изминалия век, а парчетата се изпълняват в съвсем нови аранжименти - суинг, реге, фънк и джаз. Освен "стари любими песни на нов глас", BG Vintage представя и съвременна авторска музика на български език, отново във винтидж стилистика.

Автор на проекта, хвърлящ емоционален музикален мост между поколенията, е Михаил Йосифов - изпълнител, аранжор и композитор на музикалната програма. BG Vintage е неговият творчески прочит на българската музика от 20-те до 90-те години на миналия век, преродена, събудена и адаптирана в нови аранжименти, за да може публиката да я преоткрие. Екипът зад проекта включва и две талантливи дами - Вера Шандел (от популярното трио Sentimental Swingers) и Елисавета Петрушева ("Чайка Арт"). BG Vintage ще звучи премиерно в Бургас в изпълнение на:
Велека Цанкова - вокал
Ганиела Ганева - вокал
Ицо Любенов – вокал
Момчил Косев – вокал и китара
Иван Йорданов - саксофон
Исак Бенбасат – пиано
Светлин Стайков – бас китара
Виктор Викторов – барабани
Със специалното участие на Велислав Стоянов – тромбон
Михаил Йосифов – тромпет и диригент

Вечерта можете да продължите тематично с афтър парти с джаз квартет в клуб "Таргет". Билети за тази по-късна и не по-малко забавна част от музикалния Порт Прим Арт Фест петък, 12 октомври, можете да намерите на касите на НХК. BG Vintage е част от фестивала на изкуствата Порт Прим Арт Фест 2018, който обхваща дните от 8 до 13 октомври и е с патрон голямата родна актриса Татяна Лолова. Културният форум е с инициатор и организатор Гранд хотел и СПА Приморец, със съдействие на община Бургас. Творчески директор на Порт Прим Арт Фест е художникът Стефан Божков. 

За повече информация: +359 894 898 098


Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н