Акценти Към рубрика

ВИРТУАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯКазват, че промяната е единственото сигурно нещо на този свят. Ден след ден средата наоколо се развива, движена от една велика сила - тази в нас самите.
 
Това искат да ни кажат и организаторите на първата по рода си виртуална конференция в България - Re-Imagining the Future of Central & Eastern Europe. Събитието е част от мащабния международен фестивал Desruptive Innovation Festival - DIF. Организатори са добре познатата платформа Move.bg, заедно Desruptive Innovation Festival (онлайн платформа, която има за цел да промени общественото мислене и да вдъхнови действия за циркулярна икономика);Impact Hub  (мрежа от социални предприемачи и иноватори, обединени в пространства за сътрудничество и разнообразно програмиране, което вдъхновява, свързва и дава възможност за взаимодействие) и WWF (водеща световна независима организации за опазване на мисията за изграждане на бъдеще, в което хората живеят в хармония с природата).
 
Програмата се състои от презентации, интерактивни демо сесии, споделяне на любими моменти от деня, както и иновативните формати Worldcafe и “Speed dating”.
 
Идеята зад събитието е да се стимулира взаимодействието между различни актьори, които заедно могат да допринесат за положителна промяна в заобикалящата среда. Конференцията цели да събере на едно място хора от различни сфери, организации и бизнеси, вярващи в идеята, че могат да бъдат агенти на промяната в своите локални общности. 
 
България, Хърватия, Чехия, Унгария, Румъния, Сърбия и Украйна ще се срещнат в онлайн пространството, за да обсъдят важни за развитието на техните региони теми, разделени в три панели:
 
▪ Общностите водят промяна/ Community Lead Change 
 
▪ Женско предприемачество/ Female  Entrepreneurship 
 
▪ Технологии за въздействие/ Impact Technology 
 
Избраните теми са насочени към глобалните тенденции за иновация, които са поставени в регионален контекст. Мисията на организаторите е да подчертаят значението и потенциала, скрит в изграждането на отговорни общности, които заедно работят върху планове за устойчиво развитие. В конференцията ще се включат социални иноватори и предприемачи, социално ангажирани компании, създатели на политики и отдадени на темата граждани, които да обменят ценен опит и идеи с цел по-ефективни и устойчиви промени в обществото.
 
Силата на добрия пример не е за подценяване и тя ще бъда водеща по време на конференцията. Давайки гласност на успешни практики за промяна на обществото отдолу нагоре, въздействието на технологиите върху всички сфери на живот, женското предприемачество и други обществено важни полета, виртуалните дискусии целят да помогнат за построяването на мостове между различни обществени сектори. 
 
Регистрацията за събитието се извършва онлайн и е напълно безплатна. 

13 и 14 ноември
14:00 - 16:00

Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н