Акценти Към рубрика

Виж доброволните герои

 

 

За пети пореден път най-голямата платформа за доброволчество в България TimeHeroes.org се оглежда за героите по доброволчество. Целта е на преден план да излязат силните примери, допринесли за развитието на доброволческата култура у нас и всеки един от нас може да "удари едно рамо", като каже "Виж героите", каквото е и мотото на кампанията, и да насочи вниманието към тях, защото го заслужават.  

Ако много искате да узнаем за вашия добър пример в тази насока, може да го номинирате до 15 декември на awards.timeheroes.org. Това може да са отделни доброволци, неправителствени организации, компании и журналисти, които са извършили добри дела в периода от януари до декември 2021 г.. Условията, на които те трябва да отговарят, може да разгледате тук.

 

 

Журито, съставено от личности с активна гражданска позиция, ще търси доброволчески истории, прояви и практики, които са вдъхновяващи, смели, новаторски, израз на активна общественополезна дейност и позиция, или пример за значително положително въздействие върху дадена кауза или общност. Някои помагат на съседите си, други готвят храна за бездомни, трети превеждат, четвърти четат на деца, които не са чували приказки. Пети спасяват животи в планината, шести са герои пред компютъра. Всеки от тях заслужава “благодаря”.

В предишните четири издания бяха отличени доброволци и организации, подкрепящи различни каузи в цяла България. Статуетки бяха дадени още на отговорни компании, които подкрепят и развиват доброволчеството в екипите си, както и на журналисти за тяхното медийно отразяване по темата.

Наградените от предишните две издания може да разгледате тук и тук, а за всички актуални идеи за доброволчество, в които може да се включите, преглеждайте редовно и сайта на TimeHeroes.org.

 

 

 

Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н