Акценти Към рубрика

ВИЖ! ГЕРОИТЕ ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ

 

 

Мисия първа: Помогни със сортирането, опаковането и раздаването на коледни подаръци за деца в нужда

 

Зад всеки Дядо Коледа стои тайфа неуморни джуджета и голямото “браво” всъщност се полага на тях. Факт. Ето защо днес ти предлагаме не друго, а да се присъединиш към една такава. Ще я наречем “Бандата на Светла и Ан”.

Очевидно тя не се предвожда от червендалест дядо, но носи същата радост, която всеки малчуган си представя, когато се сети за него. С разликата, че децата в списъка тук са от семейства, за които това е единственият шанс да има подаръци под елхата.
Сега. Да се върнем на твоето участие: за да успеят Светла Паркър и Ан Грифин да зарадват 300 хлапета, между 15 и 20 декември зад кадър са нужни чевръсти и усмихнати доброволци, които да сортират даренията от една друга тяхна мисия, да разпределят подаръците според възрастта и пола на децата и да подготвят празнично опаковани пакети, които две детски ръце да разкъсат с кеф и радост на уречения ден.
За периода между 27 и 30 декември пък се търсят хора с шейн… ааа, коли, които да раздават подаръците на децата по адреси – в София или други градове и села според възможностите си. Ако си навит да се включиш по някое от двете задания, попълни тази анкета, за да знаят те кога си свободен: bit.ly/ho-ho-ho-th. С въпроси можеш да се обърнеш и към svetlaparker@gmail.com.

 

 

Мисия втора: Подари хранителни продукти за Коледа на самотни възрастни хора в района на Враца


Такива неща не се поднасят лесно, но е честно да говорим за тях без увъртане. За много самотно живеещи възрастни хора в България празникът е момент да усетят и всяка празнота в живота си – от тишината в стаята до оскъдната трапеза.

Вероятно и ти, и аз си даваме сметка за това, но има хора като Мая Методиева, които разговарят с кметове, наместници и социални служби и в крайна сметка успяват да съставят съвсем реален списък с имената на пенсионери в нужда в района на Враца.

Общо – 1000. Всеки от тях има нужда от базови хранителни продукти като олио, боб, леща, ориз, макарони, консерви, буркани с кисело зеле и разни пакетирани сладки неща. Също и от вакуумирани кашкавал, сирене, салам и плодове. 

Целта е пакет, пълен с поне по едно от изброените, да стигне до всеки адрес в списъка, затова и твоята помощ е толкова важна. Ако решиш, изпрати някой от продуктите до 25 декември, а за точен адрес пиши на maya_evgenieva@abv.bg или влез в групата “Бъди добър! Прави добро!” във Facebook. 

Виж всички мисии в помощ на хора в нужда за празниците: bit.ly/hora-v-nuzhda-koleda 

Стани герой и открий следващата си мисия на TimeHeroes.org. Намери ни и във Facebook на @TimeHeroes и Instagram на @Time.HeroesКалендар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н