Акценти Към рубрика

ВИЖ! ГЕРОИТЕ ПРЕЗ НОЕМВРИДари хранителни продукти и хигиенни материали на домове за деца 


Нека познаем – и до ден днешен имаш лоши спомени от някое пиле фрикасе или мляко с ориз, сервирани в детската градина. Сигурно си се чудил тогава защо там не е толкова вкусно, колкото е вкъщи, но ако се замислиш сега, причината е логична – просто средствата понякога не стигат за по-обилни и апетитни порции.

Това е и проблемът, който всяка сутрин посреща директорите на домове за деца – как с ограничените си бюджети да осигурят здравословно и пълноценно меню за хлапетата, които растат под техните грижи.

И ето че фондация “Хора за хората” има решение. Ако ние помагаме с пакетирани храни, продукти за готвене и хигиенни материали, домовете ще могат да си позволят по-качествени месо, риба, пресни плодове и зеленчуци. С две думи – гарнитурата е от нас. 

Кампанията е в ход в подкрепа на деца от социални институции в София, Карлово, Самоков, Дрен, Габрово и Мездра, а ако решиш, зареди пакетите с всякакви храни, които нямат нужда от хладилник – варива, паста, стерилизирани зеленчуци и консерви, готварски продукти от първа необходимост, лютеница, конфитюр и течен шоколад, зърнени закуски, ядки, бисквити, чайчета и подправки. Може да добавиш и прах за пране, препарати, тоалетна или кухненска хартия, сапун, шампоан, душ гел, паста и четка за зъби. 

Драсни на horazahorata@gmail.com до 20 декември, за да уговорите как ще е най-удобно да предадеш провизиите.Участвай в онлайн срещи с група младежи с ментални затруднения

Какво правиш обикновено в сряда и събота между 4 и 5 следобед? Питаме те, защото точно по това време слънчевите младежи с ментални затруднения от варненския клуб “Хвърчило” застават пред монитора и с нетърпение очакват някой да помаха за “здрасти”. 

Работата е такава: повечето от тях прекарват дните си пред телевизора и компютъра под постоянните грижи на своите родители. Срещите в Zoom са не само повод да ги срещнеш, но и възможност да бъдеш техният прозорец към света. А с това им помагаш да се учат да общуват пълноценно, да се справят самостоятелно и да придобиват нови умения и увереност. 

Понеже вероятно се притесняваш, че няма да се справиш, имай предвид, че няма да си сам – всяка среща се води от обучител от сдружение “Няма невъзможни неща” и преминава обичайно в приятни разговори, игри на асоциации или споделяне на разни весели случки. Младежите са на възраст между 14 и 25, така че винаги има какво да разкажат.

Ако си готов за това приключение, пиши на office@nnn-varna.org. Преди първата среща ще те поканят на опознавателен разговор и ще получиш подробни напътствия.
Бъди организатор: Изработи учебни материали за деца със специални потребности


Веднага подсказваме, че тази задача е подходяща за отбор възрастен + дете, защото добавя и образователен елемент към заниманията по ръчен труд. Ето план за действие:

✂Свържете се с ресурсен учител или организация, която работи с деца със специални потребности, които да ви ориентират какви материали ще са полезни. 

✂Въоръжете се с арт суровини и изпълнете задачата - може би ще трябва да изработите букви и числа от картон, логопедични карти или табели със сезоните от годината. 

✂Когато са готови, ги занесете на място или ги изпратете по пощата.

✂Помолете екипа за снимки от заниманията.


Стани герой и открий следващата си мисия на TimeHeroes.org
Намери ни и във Facebook на @TimeHeroes и Instagram на @Time.Heroes.
Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н