Акценти Към рубрика

ВИЖ! ГЕРОИТЕ ПРЕЗ ОКТОМВРИ

 

Мисия първа: Приюти за кратко у вас спасено от улицата кученце

Казваме кученце не за да разтопим сърцето ти, а защото съвсем буквално говорим за бебе – с жизнерадостен нос и любопитни очи. Често дори такива попадат в безмилостната статистика, оставени в кашони, контейнери, в близост до летящи коли. Знаеш. За радост,  има спасителни отряди като този на Slatina Puppy Gang, които правят възможен щастливия край на тази история: с човешко семейство, уютен дом, сутрешни разходки и редовно галене. Има обаче един епизод, без който сценарият не е така розов: приемните стопани.


С две думи: онези хомо сапиенс, които помагат на пáлетата да се социализират, да забравят перипетиите от улицата и най-после да са готови за любов. Ако решиш да си този важен човек за една опашата топчица, иска се малко място у вас, редовно хранене, разходки и игри. Можеш да разчиташ и на постоянно съдействие от организацията, която ще ти повери малкия бандюга с всички поставени ваксини, докато паралелно с това му търси постоянен дом. Успехът е въпрос най-много на няколко месеца.


Готов си за това приключение? Пиши на Стефани Жиле (която е французойка, но ще ти каже, ако не разбира нещо на български) на stefiegillet@hotmail.com или се присъедини към групата на Slatina Puppy Gang във фейсбук. Вътре ще получаваш и покани за Puppy Party-та, на които човеци и кучета се запознават, пламва искра и стават чудеса.Мисия втора: Помогни с консумативи за обгрижването на пострадали диви животни

Ето каква е работата: ако си бодлив и космат, опашат, ушат или мустакат четирикрак, пострадал в града или в природата, срещата с екипа на “Дивите животни” ще преобърне съдбата ти. И ще бъде голям късмет, защото такива като теб не могат да получат подобна грижа и лечение никъде другаде в България. 

А сега към теб, човека – дори да не можеш да се поставиш на мястото на таралеж или норка в беда, можеш да помогнеш на организацията да продължи добрата си работа: да лекува, обгрижва и връща обратно в природата всеки свой неопитомен пациент.
Как да удариш рамо? Доста е лесно – ако в килера ти скучаят позалежали (но здрави) медицински чаршафи, или пък можеш да набавиш големи пликове за боклук, нитрилни и латексови ръкавици, кухненска хартия и мокри кърпички (по възможност без аромат и алкохол), от организацията ще са ти безкрайно благодарни да ги занесеш във ветеринарна клиника  “Добро хрумване” в кв. Изток или да ги изпратиш до адреса по куриер. Имаш въпрос? Пиши на m.andonova@wildanimals.bg.

Виж всички мисии в помощ на животни ето тук. Бъди организатор: Направи хранилка за птици за зимата

През зимата щъркелите казват “Au revoir” на България, но у дома тук остават доста други птици: като синигерите, кълвачите, врабчетата и сойките. Направи престоят им по-лек, като измайсториш хранилка с подръчни материали – трисекундно търсене в Google ще ти разкрие как става. 

Стъпка 1: Вземи пластмасова бутилка от вода и пробий четири срещуположни дупки в долния ѝ край (но на различна височина).
Стъпка 2: Вземи две клончета, неподострени моливи, азиатски пръчици за хранене или други подобни с дължина около 20 см и ги вмъкни през дупките - там ще кацат птиците.
Стъпка 3: На 4 см от всеки изход на пръчиците пробий съвсем малка дупчица, от която човките да кълват семенцата. Стъпка 4: Пълни редовно хранилката със сурови и неовкусени семена (използвай фуния от лист хартия за целта) и я закачи високо на дърво или на терасата си, за дойдат гости.та на Slatina Puppy Gang във фейсбук.

 

Стани герой и открий следващата си мисия на TimeHeroes.org.
Намери ни и във Facebook на @TimeHeroes и Instagram на @Time.Heroes.

Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н