Акценти Към рубрика

Sofia Restaurant Week

 
През цяла една седмица, от 7 до 12 май, столицата ще премести закопчаването на колана с няколко дупки навън, за да може да поеме обемът от безкрайно разнообразни и божествено вкусни менюта, специално подбрани за жителите й от Sofia Restaurant Week. Препоръчваме ви и вие да направите същото и да резервирате кувертите си за някои от 24-те избрани ресторанта, които ще участват в шестото издание на фестивала. Очакват ни нови имена, познати любимци, традиционни, модерни, екзотични, локални, гурме и сезонни предложения. Местата си може да запазите на restaurantweek.bg. и приложението за мобилни телефони.От 7 до 12 март Sofia Restaurant Week ще ни зарадва с пролетните си гастрономически предложения: 24 специално селектирани ресторанта, 48 тристепенни менюта и много любов към кулинарните приключения ще ни потопят в изобилието от вкусове на столицата.

Шестото поред издание на фестивала ще обърне специално внимание на разнообразието. В него са включени както вече познати и високо оценявани в предишни години ресторанти, така и нови места и лица в кулинарния градски свят – очаква ни микс от традиционна и модерна кухня, локални и сезонни продукти, екзотичност, гурме, предложения за любители на месото, за вегетарианци и вегани.
Подборът от стилове, вкусове, локации и преживявания е осъществен от експертите на Sofia Restaurant Week, така че да привлече всички любители на кулинарията, независимо от техните предпочитания. Всички ресторанти, както и менютата можете да видите на официалния сайт на Sofia Restaurant Week и на фейсбук страницата им. Цената на всяко меню ще е 30 лв., а кувертите си можете да резервирате още от влизането им в продажба. И най-вече: не се ограничавайте само до един ресторант, тъй като истинското приключение идва от разнообразието.

 


Тази пролет гостите на фестивала ще имат възможност да дегустират менютата на любимите Bistrello, Floret Lounge and Bar, Koto и Club Pouchhkine: ресторанти с доказани качество, стил и усет към естетиката в храненето. Багри ще участва със заявката си за постепенно изместване на предложенията си към дегустационни менюта, а Vino & Tapas отново ще ни завъртят главата с традиционните малки удоволствия в чиния и невероятно вино. Нови попълнения ще са La Casa с напълно обновен интериор, In Focus с приятна атмосфера и европейска кухня, чесновите импровизации на Garlic, бягството от градската джунгла в Urban Table, станалият популярен благодарение на автентичните му италиански рецепти Il Siciliano,  както и европейския Noah. Към списъка тази година се включват също уютният, скътан в улиците до НДК The Clock и Lebed, разкриващ впечатляваща гледка към езерото Панчарево. На прекрасна атмосфера ще можете да се порадвате и в Corso, гледащ срещу Руската църква и пулсиращ в ритъма на нощна София.

Два по-експериментални формата ще учудят посетителите – познатият Talents с главен готвач Виктор Жечев начело на армията му от студенти, и Tenebris – първият тъмен ресторант в столицата, в който гостите ще се доверят на сетивата си в пълен мрак. Не на последно място по-екзотичните кулинарни усещания ще имат силно присъствие с японската кухня на Hamachi-ni, руския Arbat с нова локация и Раджа Бали, които ще разкажат за Индонезия в чиниите на посетителите си.

 

Sofia Restaurant Week се провежда в партньорство с Mastercard, които имат специално предложение на гостите на този издание на Фестивала. За първи път ще може да резервирате и да заплатите куверта си онлайн с Mastercard, при това с Foodie Bird отстъпка от 10% тук: www.restaurantweek.bg/bg/mc. Резервациите вече са отворени!

 

 Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н