Акценти Към рубрика

ВКУСНОТО НАЧАЛО НА ЕСЕНТАШум от листа, училищни звънци, ароматен топъл чай... Мирише на есен. Но за Пловдив лятото още не е свършило, а есента ще започне с много повече от аромат на тиква и канела. От 14 до 16 септември, Пловдив ще е домакин на Mood for Food Street Fest, където храната ще е в основата на всичко и ще има храна за всички сетива.

Независимо дали сте фенове на традиционната италианска пица, на лютивото чили, аромата на опушено барбекю или американски сочни бургери, ще има по много за всички.


 

Ако пък сладкото ви е слабост, не пропускайте невероятните белгийски гофрети на клечка освежени от домашна лимонада, или пък тортите с нестандартни подправки, а също и традиционни домашни сладкиши, които всички обичат и познават.

За тези от вас, на които това звучи като твърде много калории или просто се стремят към здравословен начин на живот, на Mood for food ще можете да се насладите и на доста балансирани изкушения. Започвайки със сладки, но задравословни био шоколади, през сурови барчета пълни с витамини, за да стигнете дори до професионални съвети от експерти по здравословно хранене.


 

Но тъй като ние знаем добре, че не става само с ядене, Mood for food ще разнообрази и другите ни сетива. Ще можем да се насладим на любими музикални изпълнения на живо и множество уъркшопи, дегустации, кът за food photography, че дори и escape room за авантюристите. За любителите готвачи пък има професионални съвети за овкусяване, както и съветите на известен шеф-готвач, който ще ги посвети в тайнството на кулинарията.


 

От 14 до 16 септември ни очакват и още много изненади на място, а Mood for food Street Fest ще подари едно незабравимо тридневно преживяване, посипано с щипка полезни съвети и гарнирано с хубава музика.

И ако все още куфарите ви за Пловдив не са стегнати, вижте останалите предложения и пълния списък с участници на https://moodforfood.bg/
Проектът е част от официалната програма на Пловдив Европейска столица на културата 2019.


 

Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н