Акценти Към рубрика

VOLA OPEN AIRМир, любов и музика - мулти инструменталистът, продуцент и DJ Swindle казва, че това е всичко, от което има нужда. Така кръщава и албума си (Peace, Love and Music), родил се по време на двугодишно турне из цял свят. България ще стане част от историята на музиканта през юли на Vola Open Air 2017.
Продуцентът от Великобритания е известен както с характерното си съчетаване на джаз с дъбстеп и грайм, така и с постоянните си пътувания, от които черпи вдъхновение. Опитът му от турнета и срещи с други талантливи музиканти го води до създаването на  албум, който е като околосветско пътешествие. Парчетата са кръстени на градове из цял свят, а списъкът с имена, взели участие в него, е много дълъг и включва Hi Fi на Mungo, Terri Walker,TC и Flowdan. Swindle не тръгва с конкретни планове за музиката, която иска да създаде, и хората, с които иска да работи, а действа спонтанно. Така успява естествено да абсорбира атмосферата на всяко място, като обаче остава и верен на себе си и стила си.Продуцентът от Лос Анджелис Ash Riser вижда Swindle на улицата и го разпознава. Тази случайна среща става повод за първата песен от албума London to LA Ft. Ash Riser (LA). Самото парче е специално и заради тайминга на неговото пускане – преди реалното тръгване на Swindle за Лос Анджелис. Иновативността и находчивостта му не спират до тук. Всеки, дошъл да види изпълнението му в Денвър пък получава трака Denver Ft. Submission @ Cervantes (Denver, CO) безплатно. Други места, които  също намират мястото си в албума, са Южна Африка, Шанхай, Токио и Филипините, но артистът не пропуска да отдаде дължимото и на корените си - с песни, посветени на Лондон и Глазгоу.

Пътешествията на Swindle продължават и до момента. През 2016-а записва целия албум Connecta в Сао Пауло, Бразилия. Преди седмици започна още едно негово турне в Азия, което премина през Сеул, Банкок, Токио, Нагоя и Киото. Година и половина след първото си идване у нас Swindle се завръща на родна сцена като хедлайнер на фестивала Vola Open Air 2017, за да разтърси сцената и да покаже защо е един от най-обещаващите електронни музиканти на нашето време. 

Шестото издание на Vola Open Air ще се състои на 28 и 29 юли в красивия природен парк Врачански Балкан, под историческия връх Околчица. И тази година музикалната селекция включва международни и местни представители на бас музиката.  Освен DJ Swindle хедлайнери са забележителното дуо SpectraSoul, българските банди Saturated Pixels и Clavexperience, хип-хоп дуото Жлъч и Гена, както и дузина от най-добрите български продуценти и диджеи в стиловете дръм енд бейс, дъбстеп, хип-хоп, трип хоп, джаз соул, фънк и брейкбийт.

VOLA OPEN AIR
КОГА: 28 и 29 ЮЛИ
КЪДЕ: ПРИРОДЕН ПАРК ВРАЧАНСКИ БАЛКАН

 

Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н