Акценти Към рубрика

Музика на върха

 

Седмото издание на музикалния фестивал Vola Open Air ще се проведе на връх Околчица, в природен парк Врачански Балкан и за първи ще продължи цели три дни - от 26 до 28 юли.

За седми път качествена музикална селекция ще огласи паметния връх, а  хедлайнери в трите дни са холандският дръм'н'бейс продуцент LENZMAN, в компанията на МС ABNORMAL SLEEPZ, американският изпълнител и продуцент Illa J с проекта ILLA J Live Band и новаторската група DASHE.

Oт българска страна в програмата ще се включат Божидар Василев - Trombobby заедно с Dessy oт Phuture Shock и Simo, Doroty Takevlive band, момчетата от платформата LIQUIDIZER, The InnkeepersLive, KALYAS, базираното във Виена дуо Electricfence, SHADE, Ivan Valchev – Wolfy, LOCONAZ, Vasquez NZ,Paramater & Goldrum, DJ Marcon,DJ ZEE,Selector Stazz, 7 Years Future Sounds Of Sofia Showcase, DJ Skill, DJ Not Easy, Djobry (Sofia Beats), Оnslaught и Unkle Billy.


Lenzman е дръм'н'бейс продуцент, създаващ свое собствено соулфул звучене, което се издига над тенденциите и потапя жанра до нови дълбини. Неговият подход в правенето на музика събира проблясващи семпли и смели колаборации, контрастиращи на фона на характерния му меланхоличен стил. Сетовете на Lenzman на живо са като музиката му – безстрашни и неподправени. Наскоро той стартира свой собствен лейбъл  – The North Quarter, но продължава да издава музика с Metalheadz.Рийс Самюълс, с псевдоним Abnormal Sleepz, е артист и продуцент, поел своя път от Манчестър. От ранни години Sleepz е вманиачен по широк спектър от музикални жанрове. Още в тийнейджърска възраст става един от основните домакини на BMP, където печели бързо признание за своята многостранност, присъствие, енергия и лирически способности на електронната сцена. През 2016 г. излиза дългоочакваната му компилация The Meditape Two, а през 2019-а г. лейбълът на холандския продуцент  Lenzman - The North Quarter ще издаде първия дългосвирещ албум на Abnormal Sleepz.Illa J е по-малкият брат на легендарния хип-хопизпълнител и продуцент J Dilla и бивш член на хип-хоп групата Slum Village. През 2008 г. той издава дебютния си албум „Yancey Boys“ към Delicious Vinyl Records, който е направен изцяло от неизползвани бийтове  създадени навремето от брат му хип-хоп легендата J Dilla. Последният студиен албум на Illa J - "John Yancey" е вторият, който той издава с Jakarta Records, последвал успеха на предходния „Home“ през 2017-та. За този проект изпълнителят отново се колаборира с базирания в Лос Анджелис продуцент Calvin Valentine, който допринася много за цялостната продукция на дългосвирещата лента.


DASHE е формация от шестима души. Музиката им представлява съвкупност от Български народни мотиви, пеене, бийтбокс, откъси от речи и интервюта на велики български актьори и писатели, чиито послания се преплитат с тежък басов бийт с динамично Етно звучене. Стиловете препускат между бързи "дръм енд бейс" и "брейк бийт" ритми до тежък дъбстеп, хоро ритмики и аранжименти.

Освен силната музикална програма, организаторите са планирали и много дневни игри и забавления.  През годините Vola Open Air се превърна в устойчив проект с дългосрочно развитие, чийто  цели са да предостави сцена за изява на млади български и чуждестранни артисти, които се занимават с новаторско и некомерсиално творчество. Друга основна цел на организаторите е да събират младите хора от страната и региона, и да ги приобщават към природосъобразния начин на живот, също и да популяризират туризма в региона, като подпомагат културата.Билети за трите дни на фестивала на цена от 30лв. могат да бъдат намерени в мрежата на bilet.bg.

За повече информация и всички новини около Vola Open Air може да следите страница на фестивала във Facebook: www.facebook.com/VolaOpenAirFestivalи интернет страницата: http://volaopenair.comКалендар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н