Акценти Към рубрика

Забъркваме се в нова Мелба

 


За цялото време на съществуването регулярната “Мелба” 
поредица от срещи “На живо” и двуезичният онлайн архив на съвременните български дизайнери melba.bg успяха постепенно да поставят важността на това “перо” от визуалната ни среда на предни линии, да изтъкнат потенциала му, да запалят сътрудничества и да внесат ценен международен опит, както и да представят местните творци в международен контекст. 

Вече четири години поред всичко това ни подгрява с нетърпение да очакваме малкия, но ценен връх в усилията на основателите на тези инициативи Studio Komplekt - Фестивала за дизайн “МЕЛБА”. След като миналата година третото му издание се проведе успешно, макар и изцяло онлайн, четвъртото се завръща между 11 и 21 ноември във физическия си формат, но в симбиоза с възможността да се насладим и виртуално на форума с лекции, ако не можем да го посетим лично и на място. 

 

По традиция фестивалът ще бъде открит с изложбата - Преглед на българския дизайн, озаглавена тази година “Стойността на дизайна” и поместена в КО-ОП до 21 ноември. Симпозиумът в The Steps на 13 ноември, с начало 11 ч., ще ни срещне с качествена и внимателно подбрана селекция от хора, с които да сверим настройките си и да почерпим още вдъхновение. Личностите, които ще гледаме и слушаме в реално време, са Ейдрийн Маккол, управител и куратор на платформата за комуникационен дизайн в Ирландия 100 Archive, основателят и директор на прочутия фестивал OFFF и куратор на съдържание в Kickstarter - Ектор Аюсо, мултидисциплинарният илюстратор, графичен дизайнер и изследовател Патрик Харджей, преподавателката по моден мениджмънт в Mediadesign University of Science в Мюнхен проф. Клаудия Шварц и чешкото студио за продуктов дизайн Herrmann & Coufal. Програмата включва работилници, презентация на тема устойчиви дизайн практики, както и специално издание на Creative Mornings Sofia.

 

Информация за събитията от програмата може да откриете във Фейсбук профила на Melba Design Initiatives. Билетите за симпозиума са на цена 50 лв. за място и 25 лв. онлайн. При плащане през settle.eu цените са съответно 40 и 20 лв..


11 - 20 НОЕМВРИ I КО-ОП, THE STEPS, MISSIA 23 I СОФИЯКалендар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н