Акценти Към рубрика

Звучни и тучни планински ливади

 


Снимки: Jack Pasco Photography

След двугодишна пауза един от най-известните в света музикални фестивали, който се провежда на върха на родопското било близо до село Полковник Серафимово — Meadows in the Mountains —се завръща отново на планинските поляни между 2 и 5 юни, за да отбележи своето юбилейно десето издание.


Снимки: Jack Pasco Photography

Шарената музикална селекция от целия свят, която озвучава горската идилия на над 1000 метра надморска височина, чистият въздух, спиращите дъха гледки от залези и изгреви над облаците, свободният дух, близостта с природата и отдалечеността от цивилизацията отдавна завладяват сърцата на гостите на Meadows in the Mountains от близо и далеч.


Снимки: Jack Pasco Photography

Тази година, по повод десетата година на фестивала, организаторите обещават най-мащабно издание досега — с по-богат списък с изпълнители и много нови партньорства и инициативи, като за първи път Meadows in the Mountains ще е по-дълъг като продължителност и ще е в рамките на цели 4 дни.„След 12 години в усилен труд и ентусиазъм, вложени в нашето движение, нямаме търпение да отпразнуваме своя отложен юбилей. Продължаваме с нашата отдаденост на това, да даваме поле за изява на независими и некомерсиални артисти”, коментира основателят Бенджамин Сас.

 

Снимки: Jack Pasco Photography

Затова за музикалното озвучение на поляните край Полковник Серафимово ще се грижат имена като Ivan Smagghe, Qendresa, Alabaster Deplume, Quest, Wayne Snow, Sugar Free, Cassy, Giegling, Soccer 96, Zeitgiest Freedom Energy Exchange, Bruce, Gideon, Dr Banana.


Снимки: Jack Pasco Photography

Тъй като устойчивостта, опазването на околната среда и подпомагането на местните общности винаги са били в основата на визията на фестивала, в изграждането му през 2022 г. ще бъдат използвани изцяло материали и ресурси от местни производители. Ще се разработят арт инсталации от материали, добити в региона, а дъждовна вода и компостни душове ще се използват в максимална степен, като всичко това цели да насочи вниманието към горещите теми за климатичните промени и осъзнаване на нашето влияние върху околната среда, която е в основата на преживявания като Meadows in the Mountains.

Как да стигнете там, както и за билети - погледнете ТУК.

КОГА: 2 - 5 юни

КЪДЕ: село Полковник Серафимово 
 
 

Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н