Хора ГРАДСКИ ХОРА Към рубрика

НА КАКВО УХАЕ ЩАСТИЕТО


фотограф: Минко Минев

Ароматът е едно от най-силните средства за въздействие върху нашата сетивност, затова в месеца на любовта няма как да подминем I/TEMS - любимият ни роден бранд за ръчно направени ароматни свещи и дизайнерски аксесоари за дома. Зад него стоят три млади и талантливи момичета - Зорница, Сара и Наталия, а това, което ги свързва в проекта им е любовта - към качествения дизайн и ефирните аромати. И трите са с художествено образование, което веднага си личи от естетиката, която налагат в продуктите си. Сара завършва "Графичен дизайн и видео" и „Дизайн и бизнес Мениджмънт”, Зорница - "Мода", а Наталия – "Текстил". 
Новият им аромат UNDERWOOD веднага ни спечели с топлия и влажен дъх на дърво и земя, както и с визията, създадена от Розалина Буркова. Затова решихме да надникнем "зад кулисите" и заедно със Зорница, Сара и Наталия да потърсим "на какво ухае щастието".


фотограф: Минко Минев

фотограф: Минко Минев

Ако всяка от вас беше аромат, какъв щеше да е той?

Наталия се преоткрива в усмихнатия и свеж аромат на Sun Garden, където има цитруси и божури, докато Сара намира загадъчния UNDERWOOD, за свое подобие. Там водещата нотка е дървесната. Зорница би била дървесно-опушения SANDLWOOD, който се развива във флорална посока.

 

Какво ви събра в този проект?

Любовта към красивите вещи и свещи, както и сходната естетика, която носим. И нашето приятелство, разбира се.

 

Колко е важен добрият дизайн?

Добрият дизайн е важен, защото чрез него може да комуникираш продукта си с точната публика.

Защо избрахте Розалина Буркова за илюстратор на последната серия ароматни свeщи на I/TEMS?

Розалина има уникален почерк, който ние много харесваме Следим работата и от години. Илюстрациите и носят едно особено усещане за магичност, примесено с доза хумор, в ярки наситени цветове. Отвеждат те в един друг свят, което, надяваме се, и нашите аромати успяват да направят. Гледайки илюстрацията към всеки аромат, може да разчетеш неговата история, настроението, което носи, както и съставките, включени в парфюмната композиция.

 

илюстрации: Розалина Буркова

Какво вдъхнови появата на UNDERWOOD?

Вдъхновението ни се роди от момента след дъжд, когато въздуха се пълни с озон и придава един уникално пристрастяващ аромат; описан с думата  Petricor - от английски,  аромата, който се носи от напоена с дъжд земя след дълга суша.

 

Имат ли си сезоните аромати? 

Всеки сезон носи различни усещания и специални емоции. С тях идват и различните аромати. Ако с пролетта се пробужда природата и уханието на напъпили клонки изпълва въздуха, то лятото носи дъх на море и назряли плодове. Есента се свързва с по-наситени аромати, по-дървесни, съчетани с мускус и кожа. Зимата е перфектна за сладки аромати, като ванилия, цитруси, екзотични подправки.фотограф: Минко Минев 

фотограф: Минко Минев

Кога палите свещи у дома?

Всеки момент е подходящ за палене на свещ- това е едно лично удоволствие, което може да си подарим ежедневно.А ние лично палим свещи почти денонощно. Нови разработки на аромати, проби за фитили, восъци...

  

В какво се крие душата на един дом? 

Още от дълбока древност домът е бил там, където е огънят. Не е случайна фразата “семейното огнище”. Там е скрита и душата на дома, в неговия пламък.” the soul of your home”… е и нашата тиха мантра

 


фотограф: Минко Минев

фотограф: Минко Минев

Има ли аромати, които винаги ви връщат в детските години?

Аромата на цъфнали липи през лятото, който ни връщат вечер на село, когато играехме до късна вечер на стражари и апаши. Ароматите са  една от  най-мощните машини на времето.

 

За какво сте готови да “изгорите"?

За любов и любимите хора, винаги.фотограф: Христо Йорданов 
 

На какво ухае щастието?

Щастието ухае различно за всеки. За нас на цветя и бонбони, за друг на море и сол.

Потърсете I/TEMS тук, както и в Koncept 7, PHIBA SOFIA,COCO Nail House , ресторанти LA BOTTEGA, SANTOSHA YOGA, METTASENSE, facecare, SKIM studio, + ТОВА, N8 by СКЛАДА, KREO, LAIKA.BG, ZOYA, GIFTED, Chez FeFe, STUDIO RELAX, BRAVEMOUSTACHE, БИО МАГАЗИНИ ЗЕЛЕН, ТОВА МЯСТО,  Percolate Coffee Shop.

 

  

Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н