Хора В КАДЪР Към рубрика

ДИВОТО ЗОВЕ

 

Ако обичате едновременно проявите на пост пънка и електрото, а ню уейв вълната от началото на 80-те все някак ви липсва, то проектът Les Animaux Sauvages ще ви спаси. В него водещ вокал и текстописец е актрисата Сибила Серафим, а целият саунд се създава от Иво Стоядинов - Чарли, чиито китарни рифове трудно могат да се сбъркат и ви отнасят директно в друго измерение. Двамата стават “диви животни” (името на групата Les Animaux Sauvages - от фр. бел.а.) през 2014 г. и постепенно започват да бродят из ушните миди на хората все по-настоятелно. Съвсем скоро към тях се присъединява и съратникът на Чарли от Babyface Clan Атанас Русков. Първият им албум Oberlicht е истинска музикална, поетична и многоезична наслада. Освен това е толкова танцообразуващ, че докато се усетите вече сте заредили в плейлиста си втория Danseur. Да не говорим, че продуктивността им е за завиждане - два албума за една година и не спират да записват и това съвсем не е за сметка на качеството. Напротив. А ако сте имали съмнения, че немският може да звучи също толкова секси колкото френският и английският - те го опровергават. 

 

ЗАЩО ИЗБРАХТЕ ДА БЪДЕТЕ ДИВИ ЖИВОТНИ? 
Името хрумна на Сибила и моментално беше oдобрено от мен. Смятам, че тотално отговаря на персоните, които са част от тази група.
 
КАКВИ СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ДИВОТИИ, КОИТО СТЕ ИЗВЪРШВАЛИ ЗАЕДНО?
Специално с Насо Русков имаме толкова приключения и случки във времето,че е невъзможно да опиша една. Насо пише книга, в която ще разкаже някои от по-интересните.
 
 
ИМАТЕ ЛИ РИТУАЛ ИЛИ ДРУГ ПОВТАРЯЩ СЕ ОБРЕД, КОЙТО СПАЗВАТЕ ПРИ ЗАПИСИ ИЛИ УЧАСТИЯ НА ЖИВО?
Нямаме ритуал. Ако има нещо такова, то би трябвало да бъде лично и да не се споделя. 
 
МУЗИКАТА ОПИТОМЯВА ЛИ ИЛИ ВИ ПРАВИ ОЩЕ ПО-ДИВИ?
Музиката е ежедневие и нещо, без което не можем. Влияе ни и доминира живота ни. Определено ни опитомява, защото изисква дисциплина.   
 
ЗА КАКВО РАЗКАЗВАТЕ В ПАРЧЕТАТА СИ - РЕАЛНОСТИ ИЛИ ФАНТАЗИИ?
Фантазиите са реалност. Животът е вдъхновение. Сибила ползва някои текстове от  Изидор Люсиен Дюкас (един от вдъхновителите на сюреалистите) в парчето Maldoror. Парчето Gefunden е по текст на Гьоте. В поезията си Русков обхваща изключително широка гама от теми.  
 
 
КОИ СА ГРУПИТЕ И ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ, КОИТО ВИ ВДИГАТ АДРЕНАЛИНА ПРЕЗ ПОСЛЕДНO ВРЕМЕ И С КЕФ БИХТЕ НАПРАВИЛИ ЛАЙВ ЗАЕДНО?                                                                       
Харесваме артисти, които играят и пресъздават образи на сцената. Такива, които ни вкарават във филм. Наскоро Saul Williams направи концерт в София и беше изключителен като въздействие. Напоследък слушаме албумите на Peine Perdue, Essaie Pas, Spatial Relation, Orphhx, Marie Davidson…
 
НАКЪДЕ СЛЕД OBERLICHT И DANSEUR?
Записваме нон стоп. Доста шантави неща. Планът е да пускаме албуми и EP-та без да се съобразяваме с пазарните механизми. Догодина ще имаме пак два албума.
 
 
 
 
снимки: Lubri
 
 
 

Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н