Хора В КАДЪР Към рубрика

ЗЛАТИМИР АРАКЛИЕВ

Златимир Араклиев е от хората, чиито имена се запомнят бързо под конкретни визуални творения. Особено, когато става дума за фотография. Стилът му е разпознаваем, заради което вече доста дълго време работи успешно с известни модни издания не само у нас, но и по света. Виждали сте негови фотосесии в EVA, Harper’s Bazaar, Vision, VOGUE, както и в бразилския, българския, италианския и норвежкия вариант на ELLE. Един от последните му големи проекти, свързани с музика, беше за обложката на най-новия албум на Tricky - “Adrian Thaws”, за която снима прочутия трип-хоп великан по време на престоя му в София. Имал е вземане-даване с Young BB Young покрай видео клипове, а освен това нерядко застава и като диджей зад пулта на клубовете, където се цени по-независимото звучене.   

 

 

Представи ни се само с глаголи.

 

Обича, търси, радва се, опитва, играе, цели се, свети.

 

Как би описал личния си стил на снимане? 

 

Личен. Oпитвам се да дам максимално от себе си, като завихря цялата визуална информация, която ни изгражда всяка секунда. 

 

Криеш ли тайни послания в снимките си? 

 

Често. Често подсъзнателно. 

 

Без кои три неща не би могъл да си вършиш работата?

 

Всеки път изпадам в лека емоционална драма, ако пропусна заснемането/записа на момент, който ми е направил силно впечатление. Хубавото е, че успявам да се насладя по друг пълноценен начин междувременно, докато ми се зареди батерията или сменя филма.

 

Кои са най-предизвикателните и трудни проекти и защо? 

 

Винаги, когато започнеш нещо ново, минаваш през бурен емоционален водопад. Трудните моменти изграждат чудесно, а гледката на водопада отгоре след това е впечатляваща. Обожавам да се засиля и скоча след това в дълбокия вир под него. 

 

 

Какво твориш извън фотографията? 

 

Създавам визуална информация под различни форми: изображения, видео или графично. Харесва ми да оформям усмивки при всяка една възможност. Обичам да документирам звуци и чувства. 

 

В каква роля участва в Absolut Reinvent The Pool Party през март? 

 

С екипа от Akashik.space, който се заформи като ядро през последните няколко месеца, създадохме инсталация от "добавена" и "смесена реалност”, провокираща участниците да преоткрият възприятията за комуникация и усещане за света, себе си и околните. Kогнитивен процес, който в бъдеще ще промени хората и начина, по които възприемат света, съответно и еволюцията.

 

Как се преоткриваш? 

 

Пътуването навътре е по-интересно и дълго, отколкото можем да си представим. Често не си даваме шанс и време да го открием. Вълнуващо е всеки път, когато го преоткрием. Опитайте.

 

Открий Златимир в:

tumblr

behance

instagram

 

 

Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н