Хора В КАДЪР Към рубрика

AMY LIVESНа 9-ти декември City Stage в столицата няма да е просто сцена. Няколкото стъпала над нас вече са готови да посрещнат музикантите, незаменима част от творчеството на една легенда, обожавана от милиони по света - Amy Winehouse. Пристигат в България, за да ни припомнят колко велики бяха изпълненията им заедно, но и за да покажат еволюцията на Amy Lives – ново, свежо и истинско звучене, но също толкова красиво, както и тогава. 
За вълнението, опита, уроците, новостите разказва Xantone Blacq - лидер на проекта.

 

Кой момент от творчеството на бандата смятате за най-важен?

 

Благодарим, че ни интервюирате. Сегашният момент винаги e най-важен, защото това е моментът, на който ние като банда можем да повлияем. Не можем да променим какво се е случило в миналото и не можем да предвидим какво ще се случи в бъдеще. Въпреки това от своя страна можем да изберем какво да направим в настоящето. Например, когато сме на сцената и някой от нас направи грешка или изсвири нещо страхотно; ние трябва да останем концентрирани и да продължим напред. Не можеш да си позволиш една грешка или пък голямо постижение да диктува действията ти в настоящето. Настоящето винаги се движи напред, както и Amy Lives.

 


В кой край на света беше най-запомнящата се публика, пред която сте концертирали?

 

Като Amy Lives прекарахме страхотно в Бразилия. Както всички знаем, Бразилия е много специално място. Също така когато Amy Lives изпълни първото си представление с музиканти от оригиналната група на Amy Winehouse в Хелзинки, Финландия. Беше страхотно. Музиканти от групата, които са свирили с Тина Търнър, Марк Ронсън и др., споделиха, че това е най-невероятното преживяване, което са имали от десетилетия.

Свирейки със самата Ейми на фестивалите Glastonbury и Isle of Wight пред  90 000 души публика също беше изключително!

 

Кое е най-ценното нещо, което научихте от Ейми, докато свирихте заедно?

 

Да изразяваш чувствата си свободно чрез музиката дори и те да са болезнени и неудобни. Изисква се кураж да покажеш на света своята уязвимост и Ейми беше много смела да го направи. Научихме още колко голяма е разликата между реалността вътре в бандата и това, което външният свят приемаше за наша реалност. Много интересно.


 

Какво правите, когато се чувствате „заклещени“ творчески?

 

Мога да говоря само от първо лице. Търся начини да не спирам сам себе си, да не си поставям граници. Имам предвид, че когато някой е в творческа дупка, то е защото си е създал набор от правила за действие и очаквания към себе си, които не му позволяват да твори свободно и да приеме реалността около него. Правя всичко възможно в ежедневието си да бъда отворен, да не се самоосъждам , да не го правя и с околните, както и да оценявам стойността на нещата. Ако съзнанието ми е отворено и активно се опитвам да откривам ценното във всяко нещо, никога няма да съм в дупка. Това невинаги е лесна цел, но все пак е постижимо.

 

Ако не бяхте музиканти, с какво щяхте да се занимавате в момента?

 

Ние всички сме креативни личности и си представям, че щяхме да бъдем фотографи или да правим филми, да сме дизайнери и т.н. Много от нас, ако не и всички, сме имали офисни работи от 9 до 5 в някакъв момент от живота си и сме научили нещо от тях, успели сме да израснем като личности от този опит. Въпреки това ние сме свободни души, които обичат да пътуват, да излизат от комфортната си зона и най-важното е, че изпитваме удоволствие да комуникираме с много и различни хора по света. Така че, ето ни сега тук...


 

Върху какви проекти работите в момента? Какво следва?

 

Amy Lives ще бъде на турне в Мексико и Южна Америка през 2018 и всички много се вълнуваме. Някои от членовете на бандата ще записват албум, предстои им турне с много успешни международни артисти. Аз ще издам своя трети албум през 2018, не спираме да се развиваме.

 

Накъде ще се развива музиката ви?

 

Ако има една дума, която описва Amy Lives, то тя е Еволюция. Бяхме на турнето Back To Black заедно с Ейми през 2007, а сега е 2017. Можете ли да си представите да правим музика по абсолютно същия начин 10 години по-късно? Би било същото като да имаме разговор с едни и същи думи 10 години по-късно – застоял и скучен.

Ние всички дълбоко уважаваме музиката на Ейми и стремежа ѝ към Еволюция, непрекъсната промяна и опит никога да не свирим и пеем по един и същ начин.

Amy Lives ще продължи да се развива заедно с музиката, която изпълнява. Предстоят колаборации с големи банди, оркестри, нововъзникващи и вече доказали се артисти. Нашата публика е изключително важна за нас и искаме да ѝ дадем възможността да чуе класическите песни на Ейми, изпълнени по един красив, но също толкова важно, свеж и изненадващ нов начин.

КОГА: 9 ДЕКЕМВРИ
КЪДЕ: CITY STAGE

 

Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н