Хора В КАДЪР Към рубрика

BEBE

Испанската певица идва за четвърти път в България за среща с почитателите си. Концертът на 9 юни в клуб *Mixtape 5* е част от серията High Summer 2016 и този път представя нейния четвърти албум “Cambio de Piel”, който излезе в края на миналата година ни среща с една по-зряла, но все така енергична и ексцентрична личност, озарена от акомпанимента на пианото. Поговорихме си в аванс за името Bebe, за ритъма на Испания, как си почива и разбрахме какво последно си е тананикала под душа.

 

РАЗКАЖИ НИ КАК MARÍA СЕ ПРЕВЪРНА В BEBE.
Името Bebe даже на съм го избирала аз, по-скоро съм го наследила от моята майка. Bebe идва от Nieves, което е името ми, а и майка ми се казва така. Още откакто съм се родила винаги са ме наричали Bebe. Отначало само в семейството, а после и всички останали.
 
ЖИВОТЪТ В ИСПАНИЯ Е ИЗВЕСТЕН СЪС СВОЯ СПЕЦИФИЧЕН РИТЪМ. КАК ВЛИЯЕ ТОЙ НА МУЗИКАТА ТИ?
Израснала съм с този ритъм - с песните на Хулио Иглесиас, Алберто Кортес, с фламенко, които се слушаха вкъщи, когато бях малка. Но обичам да слушам и съвсем различна музика. А песните ми са отражение на това, което се случва в мен самата, насочени навътре, като ги пиша, и навън, когато ги пея.
 
АКО МОЖЕ ДА ОБЕДИНИШ В НЯКОЛКО ДУМИ ПОСЛАНИЕТО НА "CAMBIO DE PIEL", КАКВИ ЩЕ БЪДАТ ТЕ?
Може би бих избрала част от първата песен в албума - “Respirar” (Дишай): “El amor nos da la vida y su ausencia mata un poco cada día” (Любовта ни дава живот и липсата ѝ ни убива по малко всеки ден). Липсата на обич, на любов, празнотата - това е, което ни убива.

 

 

РОДИТЕЛИТЕ ТИ СЪЩО СА МУЗИКАНТИ. ЧУВСТВАШЕ ЛИ СЕ НЯКАК ПРЕДОПРЕДЕЛЕНА ДА СЕ ЗАНИМАВАШ С МУЗИКА?
Имам трима братя и една сестра и вкъщи постоянно се слушаше музика. Майка ми беше учителка, баща ми работеше в банка. Не са професионални музиканти, но имаха любителска музикална група. Баща ми пее великолепно. Винаги сме били заобиколени с китари и всякакви инструменти. Не бих казала, че съм се чувствала предопределена за музиката, по-скоро се чувствах много щастлива и свободна. Занимавах се с музика и с театър още от малка.

 

КЪДЕ И КОГА ПРЕДПОЧИТАШ ДА СИ САМА?
От момента, в който се роди дъщеря ми, искам да споделям целия свят с нея. Не мога да прекарвам времето си без нея, не искам да се разделяме изобщо. Искам да се будим заедно, да ставаме заедно. Да си пускаме музика в колата на път за училище и да пеем с цяло гърло.
 
КОЯ Е ПОСЛЕДНАТА МЕЛОДИЯ, КОЯТО СИ ТАНАНИКАШЕ ДНЕС?
Точно днес сутринта под душа си тананиках една стара моя песен “Espejismo” (Мираж), която мислех да включа в последния си албум “Cambio de Piel”, но в крайна сметка остана за някой друг път.

 

Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н