Хора В КАДЪР Към рубрика

HELP ME JONESМузикалният синт-поп проект Help Me Jones е съставен от театралния режисьор и актьор Марий Росен, известния с диско сетовете си диджей Константин Тимошенко и певицата Андрония Попова - Рони, която може би мнозина познават и като част от “Насекомикс” и Sentimental Swingers. През 2012 г. излиза дебютният им сингъл “Мракът свети”, а година по-късно и първият им албум Mane In China. През лятото на 2015-та ни представиха втория си сингъл “Витамин Сън”, от който онлайн се завъртя и видеото към песента “Тиха Среднощна Нега”. Защо три е по-добрата бройка за един екип?


Има дори такава теория, че добър екип се сформира от 3, 5 или 7 души. Така че не трябваше да откриваме колелото. Първо бяхме само двамата, но после Рони съвсем естествено се присъедини към нас, главно за концертните изпълнения и записите. Планираме да работим и с други музиканти. За едно от парчетата във “Витамин Сън” вече се включи Михаил Йосифов с китара.

Вие сте необичайна комбинация от театрален режисьор, електронен диджей и многолика певица. Какво дава всеки от вас на общия ви проект?


Всеки се включва с опита си от други проекти, но това което все повече ни задвижва, е резултатът от тази особена колaборация. Виждаме много възможности и посоки. Интересно ни e да го правим заедно. В концертните ни изяви има театър и пърформанс. Какъв ефект има върху организма “Витамин Сън”?


Няма нищо по-хубаво от спящ човек, но в друг смисъл няма нищо по-лошо от спящ човек. В това противоречие сe крие смисълът. Истината е, че с тези песни изразяваме емоциите и мислите си, които светът около нас предизвиква. Някои от тях са с политически смисъл, но никога буквално, директно. А какъв ще е ефектът от този витамин предстои да видим.

Какви са предизвикателствата пред вашия стил музика в България?


Оказва се, че подобна музика влиза по-скоро в маргиналните музикални полета. Просто не е достъпна за повече хора, които биха я харесали. Музикалният бизнес в Бългрия е корпоративен и ограничаващ, а липсата на адекватно работеща разпространителска мрежа обрича не само нашата, но и още много други стилове съвременната поп музика в България.

снимки: Владимир Михайлов


Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н