Хора В КАДЪР Към рубрика

MARINA LONDONМарина Гергова се премества да живее в Лондон заедно със семейството си, когато е едва на 9 години. Днес го чувства “у дома” със същата сила, с която нарича и София свой дом. След като прави стаж при легендарния Александър Маккуин още докато е жив, продължава обучението си в Proenza Schouler
 и при David Szeto. Така назрява и моментът, в който основава свой собствен моден бранд - Marina London. Запазената му марка са изчистени, елегантни и семпли ежедневни копринени дрехи. Концепцията е less is more, a материята е специалният елемент, с който Марина прави един нов по-модерен прочит на коприната от най-високо качество.

 

 

Аз съм...

Марина Гергова, основател на Marina London и The Basics Store в Лондон.

 

Модата е....

Нещо, с което да се забавляваш и което да ти дава увереност.

 

Между мен и модата има....

Смесени чувства, което не е лошо, защото те кара да се замислиш каква точно е целта, на това, което правиш.

 

Кога разбрахте, че ще се занимавате с мода?

Когато бях на 19, учителите ми ме посъветваха да мисля за това като за реална професия. Много късно започнах да се интересувам от мода, тъй като се интересувах повече от други неща и разбира се по това време нямаше такова социално обсебване към модата в резултат на социалните мрежи.


 

Каква е концепцията на вашия бранд? Ако имаше мото, то щеше да е...

Less is more. Концепцията на бранда винаги е била свързана с произвеждането на семпли, ежедневни копринени дрехи от най-доброто качество коприна.

 

Как влияе българския ви корен при създаването на вашите модели?

Мисля, че това не е видимо в дизайна, защото той е много семпъл. Може би влияе на начина, по които интерпретирам идеи. Този процес вероятно минава през българската ми гледна точка.


 

С какво се отличават моделите ви в океана от мода?

Надявам се с това, че стилът ни е класически, с качеството, което предлагаме и с отношението ни към клиентите ни. Ние се грижим и ценим всички, които избират нашите дрежи.

 
Какви материи използвате и защо?

Използваме само 100% коприна в няколко различни вариации, като това ни прави специалисти в тази сфера. Така хората ни асоциират с един продукт, което по мое мнение е много добре, защото дава фокус и идентичност на бранда.


 

Какво ви вдъхновява?

Жените на улицата и жените в киното.

 

Какво ви действа обратно на вдъхновение?

Ако работното ми място е разхвърляно и неорганизирано, когато започвам работа, не мога да се концентрирам. Щом приключа с работата, може да е много разхвърляно, но след това всичко трябва да бъде подредено и перфектно, готово за следващия работен ден.

 

Кой искате да носи вашите модели?

Силни във всеки смисъл на думата жени, както и Шарлот Рамплинг.


 

Най-ценното ви качество като дизайнер?

Вроденото ми чувство за пространство и дизайн и умението да разбирам структурата на човешкото тяло  и какво би изглеждало добре на различните фигури.

 

Най-добрата и най-лошата модна тенденция от последните няколко години?

Най-добрата е това, което Алесандро Мишел успя направи за GUCCI, а най-лошата е може би фактът, че много хора все още мислят, че да носиш Crocks е добра идея.


 

Любимата ви дреха и аксесоар?

Моят INES гащеризон и DREE рокля от нашите колекции. Както и деним. Аксесоарът би бил моят годежен пръстен.

 

Какви са най-смелите ви представи за модата от бъдещето?

Представям си много тек облекла, заради промяната в климата и много материи със сензори, свързани с промяната на телесната температура.


Какво кроите в момента (буквално и преносно)?

В момента кроим нова колекция, а също така плануваме следващото издание на Pop-up магазина, който организираме в Лондон, наречен The Basics Store - виж basicsstore.com и @thebasicsstore в социалните мрежи.

модел: Joi / Milk Management
бижута: Rena Sala
фотограф: Thea Lovstand
marinalondon.com

 

 


 

Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н