ЕНЕРГИЯ ЗА ВСИЧКИ


фотограф: Минко Минев

Група запалени сърфисти и един тийнейджър с мечта да стане професионален кайтсърфист - така започва историята на суровия бар Livity. Пазарът може и да изобилства от подобни продукти, но този бар се откроява. Създаването му отнема 4 години опити в търсене на оптималната комбинация от рецепта за продукт и опаковка, която да го съхрани наистина пресен. Така до финалната права стигат суперхраните: кокос, чиа, ацерола, годжи бери, мака, какао, касис, ябълка и цейлонска канела, сурови шоколадови капки, добити от занаятчийски суров шоколад от Англия и микс от 4 щама пробиотични култури, които са веган и са отгледани на растителна основа. Името пък идва от растафарианското понятие за вътрешната енергия, която тече във всички живи същества. Включително и в основателя на марката Красен Кюркчиев, с когото си говорим за това какво е да съчетаваш страстта към сърфа, добрата храна и бизнес начинанията в наши дни:

С какво се занимавахте преди Livity? 
Бях много зает да осъществявам различни свои мечти (усмихва се широко).
 
Какво ви накара да произвеждате здравословна храна? 
Всичко, което се случва около нас. Информацията, с която се запознаваме всеки ден и в частност няколко момчета сърфисти - Алекс, Флориан и Алехандро.  
 
Защо произходът на продуктите в наши дни е толкова важен? 
Защото хората все повече осъзнават, че въздухът, който дишаме и храната, която консумираме, са във връзка с това как се чувстваме и живеем. Livity е superfood енергийно веган барче с пробиотични култури в капсула, съдържаща протеини и фибри, с капки крафт шоколад от Англия. И е с трислойна хартиена водонепропусклива опаковка.


 
Какви са ползите в световен мащаб от модата на здравословното хранене?
Всичко е във връзка - въздух, храна, здраве, настроение, дори успех и любов. Не мисля, че е мода. Това ни е бъдещето.
 
Какви са наблюденията ви над пазара на такъв тип храни?  
Най-развитите места с най-висока консумация на т.нар. здравословни храни, които аз познавам, са някои градове в Калифорния и Ню Йорк. 
 
Има ли тънкости, когато човек избира подходящия за себе си суров бар?
Не всичко сурово е надеждно. Трябва много грижа при приготвянето на сурови храни, за да са наистина незамърсени и полезни. Така че е добре да има информация и доверие в производителя при избор на марка. А съчетанието на различните суперхрани също е от значение. 
 
До кои интересни дестинации ви отведе страстта ви по сърфа?
Остров Маргарита във Венецуела, Santa Teresa beach в Costa Rica, Bali, но и на Лимнос си е страхотно, където Livity създаде пространство, наречено Livity bar.
 
В раницата ви за път винаги има...?
Livity и iPad.


-

До края на юли с промо код e-Vij20 имаш 20% отстъпка от стандартната цена при покупката на щайга с Livity на livitybar.com.

 

Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н