Изкуството да подаряваш: Мила Михова


фотограф: Диляна Флорентин

Тя е една от малцината оперни певици, осмелили се да изпълнят композиции на Бьорк в акомпанимент на клавесин, пиано и челеста. Изявява се на някои от най-престижните сцени за класическа музика, но в същото време е и един от най-остроумните и забавни млади писатели, блогъри, разказвачи и инфуенсъри. Умее да се самоиронизира с класа. Закачва ти усмивка с един статус, а с два вече те е разплакала от смях. Мила Михова има няколко книги зад гърба си и по всичко личи, че я очакват още много големи сцени и върхове. Почти винаги представянето ѝ върви ръка за ръка с името на известната ѝ майка - оперна дива, която дори е излишно да изписваме. Мила е едновременно горд неин наследник, но и съвсем отделна звезда на небосклона. С нея можеш еднакво лесно да обсъждаш фундаментални философски теми, но и най-актуалните модели обувки, какво да си сготвиш, за да пребориш махмурлук, но да си като в ресторант със звезда “Мишлен”, как да виждаш всичко наоколо по един елегантно изчанчен начин и да си сериозен в това, което правиш, без да се взимаш насериозно. Как точно разбира тя подаръка като внимание, отношение и жест на щедрост, вижте сами:

ПОДАРЪКЪТ ОТ ДЕТСТВОТО

Една плюшена полярна мечка ОТ ЧУЖБИНА. Когато я получих, беше с моите размери и много ме впечатли. Кръстих я на баба ми, защото ми се стои нормално, все пак… БАБА Меца.

 

НАЙ-СТРАННИЯТ

Нищо не може да бие един клон от елха и пакет солети от един съученик в началното училище. Аз съм подарявала много странни неща, но най-абсурдното беше една порцеланова кутия в кюлотено розово, на чийто капак лежеше златна хрътка.

 

ПАРТИ ИЗНЕНАДА

Не са ми правили, но аз съм толкова разсеяна, че мога и сама да си организирам такова.

 

ВИНТИДЖ И РАКИЯ

Подаръкът за любим, за който най-много се постарах - една ръчно направена кожена чанта, в която имаше златно винтидж “Касио” и антикварен фласк с дюлева ракия. С пича скъсахме след една седмица.

 

ВСЕКИ ДЕН

Учителите ми са най-големият ми подарък. Няма по-голям жест от това да ти подарят професионализъм и отговорност.

 

БЕЗЦЕННО Е

Всяко пътуване. Това лято приятели ми подариха такова в Италия.

ПРОВАЛЪТ

Всичко, което съм подарявала на баща ми, защото той мрази да получава подаръци. Адски темерут е. Последно си стиснахме ръцете, че като стане на 60, ще получи куче Бийгъл, за да тича след него.

 

ОТ БАБА И ДЯДО

От дядо ми пазя едни сгъваеми слънчеви очила, тип авиатор. От баба - медальона със зодията ѝ, който носеше винаги и една бяла ленена риза на “Макс Мара”. Иначе, пазя всичко значимо от семейните реликви, дори една дъска за рязане, която баба е спечелила на томбола на първата им среща с дядо на 1 май 1944.

 

САМОПОДАРЪК

Сигурно нещо кифленско.
Май палто.

 

ЗА ДОМА

Бе, да не е тенджера.

 
ВАЖНО Е БЛИЗКИТЕ ТИ ДА ИМАТ...

Книга. "Натюрморт с кълвач" променя живота.

 

ОТМИНАВАЩОТО ДЕСЕТИЛЕТИЕ В ПРЕДМЕТ

 

Е, телефонът. Адска зависимост.

Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н