Изкуството да подаряваш: Ванеса ВиденоваСлънце в Риби, асцендент Рак и луна в Овен. Това е Ванеса Виденова. Тя е астролог, автoр, влогър и астро-психолог. Ежедневно в своите канали тя засяга различни теми и ги разглежда от какви ли не гледни точки.
В YouTube има близо 36 хил. последователи, а “Фейсбук” профилът ѝ е място за оживени дискусии с тях. Отговаря и на лични запитвания за консултации, защото умее да разглежда хората с помощта на планетите и да развързва всеки душевен възел, заплел се по време на някой ретрограден Меркурий. Казва, че подаръкът трябва да е подарък и в двете посоки - да прави еднакво щастлив даващия и подаряващия. “Виж!”те какво още ни разкри за себе си и този жест.

ДРЕХА НА ТОПКА

Когато бях на седем, родителите ми ми казаха, че всеки момент ще получа подаръка си и ги видях как носят някаква дреха на топка. Помислих си, че е странен начин да ти подарят нещо - някакъв омотан парцал, който оставиха на леглото до мен. Изведнъж той се размърда, а отвътре излезе малко кученце! Един от най-щастливите ми детски спомени!

 

ИЗНЕНАДВАЩО ОТВЛИЧАНЕ

Веднъж моята приятелка реши да ме "изненада" със спонтанно пътуване до романтично място с гледка, но уви, за това разбрах доста късно. Тя ми каза, че ще ме закара до нас, при което в последния момент изпусна отбивката. Попитах я: Къде отиваме? Тук трябваше да завиеш надясно..?" и тя ми каза монотонно и без да отлепя поглед от пътя: "Не отиваме там, където си мислиш, че отиваме…”.
Разбира се, каза ми каква е идеята ѝ след секунди, но това беше най-дългата половин минута в живота ми, в която бях сигурна, че това са последните ми мигове на Земята, защото ме отвличат, за да ме убият!

 

ДА ИЗПЕЕШ ЛЮБОВТА

Може би последният подарък за любим е песента, която написах за човека до мен. Просто се почувствах вдъхновена да изразя щастието си и написах песен. Мисля, че се получи доста приятно. Скоро всеки ще може да я чуе всъщност, но най-важна за мен беше реакцията на човека, за когото беше написана. Наистина много ѝ хареса, което абсолютно отговаря на дефиницията ми за подарък - да дава и в двете посоки.

 

МАГИЧЕСКО И БЕЗЦЕННО

Имам една черна магическа топка, която приятелят ми по онова време ми подари. Сменяла съм местоживеенето си много пъти, градове, квартали, но тя е на бюрото ми от над десет години. Магическа е, защото можеш да ѝ задаваш въпроси и след като я разтръскаш и погледнеш отворчето в нея, изплува отговорът на въпроса ти. За нерешителен човек като мен е най-полезното нещо!

 

ЛЮБИМИТЕ БАБИНИ ПОДАРЪЦИ

Ще ми се да кажа: "Чорапите!", но те винаги си тръгват от мен или с дупки, от които ми изхвърча пръстът, или пералнята ги изяжда и изчезват безследно. В този случай остават нематериалните подаръци - спомените за моментите, в които сме прекарвали време заедно и сме обсъждали философски и вселенски теми, докато съм хапвала вкусните гозби на баба.

 

ХОРА, А НЕ ДАДЕНОСТ

Оценявам, че хората, които са в живота ми в момента, са искрени и сърдечни, просто защото невинаги е било така. Предишни компании, предишни партньорства, предишни "приятели" са оставяли големи щети по време на общуването ни. Това затваря човек и го прави мнителен и недоверчив.
Благодарна съм, че се отворих отново за хора, които наистина си заслужават. За мен това да виждам чистотата в тях ежедневно определено е подарък, който не взимам за даденост.

 

МИТНИЧЕСКИ ОКЕАН

Последният подарък, който си направих, са две гигантски книги, които прекосиха океана, за да стигнат до мен. И аз прекосих няколко митнически океана, за да стигна до тях, така че сме един за друг!

 

ПОДАРЪКЪТ ЗА ДОМА Е...

Живот. За мен дом, в който няма живот, е сив и студен. И като казвам "живот" го възприемам буквално. Цветя и животни, ако са желани, разбира се, а не да натресеш на някого нещо, за което няма желание да се грижи.


Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н