ИзумРут ИЛИ ИЗУМЛЕНИЕТО РУТ


фотограф: Михаил Новаков

Не че Рут Колева е чудо, за и което вече не сте чували, но все пак тази година беше може би по-силна от всякога за нея. На прага е на номинация за “Грами” с последния си албум Confidence. Truth, направи голямо европейско, а след това даже и стабилно китайско турне. Насред милиони дръпнати очи засне нов видеоклип и междувременно не се спря с концертите в България и близката и далечна орбита около нея: Пя в о2 Arena в Лондон с Марио Бионди, на фестивала Нишвил след Хаким, в парижкия клуб на Дейвид Линч, организира пет концерта със симфоничен оркестър, създаде проектите James Bond Live in Concert и Ladies of Jazz, а догодина я чака и участие в една от големите международни конференции за филмово изкуство, интерактивни медии и музика South by Southwest в Остин, щата Тексас. Вероятно всичко това се дължи до голяма степен на "вярата, че вървя в правилната посока", което си е сериозен повод, да се замислите, ако мрънкате за произхода си и как това ви спира в каквото и да било.


фотограф: Михаил Новаков
 
Личното и професионалното ти постижение през изминалата година?
Личното и професионалното при мен са едно, защото работя за себе си, а и създавам изкуство. За момент леко се потиснах, че няма с какво "лично" да се похваля, но имам Плейстейшън и котка, което на този етап от живота ми явно е правилното постижение в личен план.
 
С какво успя да предизвикаш мисълта на хората около теб?
С това, че вярата и хубавата музика отварят врати и няма нищо невъзможно, стига да искаш.
 
Какво ново научи за себе си и за средата? 
Че животът на път е моето призвание - там се чувствам добре и най-балансирана. Научих се да вярвам повече на себе си и на шестото си чувство.


фотограф: Михаил Новаков
 
Какво си представяш, че ще направиш догодина? А след десет?
Догодина се надявам да разраснем турнетата в Европа и да направим първо в Северна Америка. След десет години се надявам да създам музикална магия, която да докосва. 
 
Движението е....
…единствената константа. 
 
Нещото, което последно те накара сериозно да се замислиш? 
Аушвиц. След края на турнето в Европа минахме оттам по мое желание. “Тези, които не помнят историята, са обречени да я повторят.”
 
Какво успя да те промени и какво успя да те съхрани същата?
Разумът, че всички сме едно и че животът е прекалено кратък да губим почва.
 
 


Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н