KONTAKT, KAMAK, STINKY, ХРИСТО


фотограф: Михаил Новаков

Общото между всички тези имена е Христо Петков - сноубордист, рекламист, продуцент, организатор, дистрибутор и кой знае още какво, ако продължи да се впуска със същия устрем и успех в най-различни начинания, защото суперсилата му е “да не се отказвам лесно от онова, което съм започнал с любов. Освен, че е част от екипа на една от най-успешните български рекламни агенции Next-DC, партньор в агенцията за организиране на събития The Kontakt, собственик на компания за световна дистрибуция, съосновател на международно награждаваната продуцентска къща за документално кино Kamak Films, едно от най-разпознаваемите му и успешни начинания е и марката за дизайнерски чорапи Stinky Socks. Толкова добре ухаят и изглеждат, че вече май почти няма скейтбордист или сноубордист в света, които да не са се сдобили поне с чифт. Затова и марката си има световен отбор с хора от тези спортове във всевъзможни точки на света. С 30 от тях през зимата на тази година Stinky Socks засне първия си филм в България, който вече имаше над 45 премиери по света и у нас. Преди броени дни "Stinky Movie" беше номиниран и за "Най-добър монтаж" на най-големия зимен филмов фестивал в Русия - Snow Vision. Как всичко се получава добре, когато започне и се поддържа с любов, си говорим със самия Христо, който наистина преобръща представите, че бизнесът, (скейт/сноу) бордът и успехът могат да бъдат свързани в едно изречение с България.  


фотограф: Михаил Новаков

Личното ти постижение през изминалата година?
Трудно ми е да преценя и да евалюирам годината. Радвам се, че успявам да подобря начина, по който възприемам средата покрай мен. Мисля, че ставам все по-отворен към това, което ме заобикаля.
 
A професионалното?
Продуцирах първия филма на Stinky Socks. През януари 2018 поканихме 30 души от световния ни отбор да гостуват в България и да прекарат няколко седмици, снимайки за филма. Направихме премиера на филма в Калифорния на 22 септември и към днешна дата имаме повече от 45 премиери в градове като Токио, Вермонт, Хелзинки, София и още много.

 
С какво успя да предизвикаш мисълта на хората около теб?
За мисълта не знам дали сме успели, но мисля с пускането на Stinky Movie на VHS касета успяхме да накараме хората да се зачудят.
 
Какво ново научи за себе си и за средата?
Научих, че не трябва да спирам да се предизвиквам. В момента, в който се отпусна, нещата спират и оставам в състояние, което не ме развива като личност.

фотограф: Михаил Новаков
 
Какво си представяш, че ще направиш догодина? А след десет?
Догодина ще се опитам да не се захващам с нови проекти и да се съсредоточа върху
тези, които имам в момента. Надявам се все още да се занимавам с неща, които ми
харесват.
 
Движението...
…подмладява хората.
 
Какво успя да те промени и какво успя да те съхрани същия?
Променям се, като правя грешки и се опитвам да се подобря. Вслушвам се в съветите на най-близкия ми човек, за да променя вижданията си към света. Съхранява ме това да гледам на всичко като на една голяма игра.фотограф: Михаил Новаков
 
Най-смелата ти мечта?
Да се забавлявам с това, което правя, още много години.
Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н