СКАНДИНАВСКИ ВЕЧЕРИ: РАДИНА ГАНЧЕВА


Не можеш да се класифицираш като вещ по въпроса с нощния живот в София, ако не си присъствал или поне чувал за събитията Nordic Soundscapes. След силния старт миналия месец на хоризонта се задава втората парти вечер, която отново ще събере феновете на скандинавската музика и култура като цяло. Изданието е с акцент “Ladies First” и ще се проведе тази събота, 13 октомври, в TELL ME.

Зад пултовете на Nordic Soundscapes застават резидентите sayulke & martin, а гост-диджей ще бъде младият и талантлив фотограф Радина Ганчева. Казва, че в главата ѝ винаги се въртят лоши идеи, а в слушалките ѝ най-често звучи нещо електронно. За нея фотографията е светлина, а музиката - вдъхновение. Познаваме я от работата ѝ като фотограф на Under The Line, Lokum и още куп интересни проекти, сред които и фотокнигата Under the skin. Чашата ѝ винаги е пълна с кафе, може би защото не спира да жонглира с множество фотографски проекти, но пък ние успяхме да уловим за кратък разговор.

 

Две любими парчета от скандинавската сцена?  

Fever Ray - Musn’t Hurry , Little Dragon - Ritual Union.

 

С какво се различава северната сцена в океана от музика?

Носи многопластовостта си в себе си.

Гост на предстоящото издание на Nordic Soundscapes тази събота. На какво се дължи според теб вдъхновението от северната култура и в частност скандинавската музика? Кои са думите, с които би ги описала?

Една по-особена чувствителност към света. Космос.

 

И за финал - как би описала селекцията си с няколко думи?

Игрива, опитах се да включа по-задвижващи песни и ремикси. Вкарах много любими неща, като повечето от тях съм имала щастието да слушам и на живо.


Докато чакаме събота да дойде, превъртаме селекцията Радина в Spotify, която можете да чуете тук : https://goo.gl/vL5WXv

Събитието във Facebook е тук: https://www.facebook.com/events/376464306510135

 

 
 

Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н