Пространства Бургас Към рубрика

ПРАЗНИЧНА РЕПЕТИЦИЯ В БАЛКАНСКО

   

На някои много им се иска поне през студения, но пламтящ от сърца февруари да понатрупа малко сняг из Бургас. Други пък се радват на меката зима и възможностите, които времето ни дава все по-често да правим приятни разходки край Морска гара, а ето че откриваме и страхотен нов повод да отидем до там. 
Независимо за какво точно туптят сърцата ви, неизменно свързвате февруари с деня на опиянените от вино и любов 14 февруари. Ако се чудите как да го отбележите, може да откриете добри идеи ден по-рано в Магазин "Балканско" в Магазия 1. На 13 февруари межу 16 и 19 ч. там ще ни очаква малка, но много ценна "репетиция" за празника под формата на дегустация на вина и качествени храни. Какво по-добро от това да се настроите тематично и да влезете в Трифон Зарезан или Свети Валентин подготвени и подкрепени с ароматните вина на Terra Tangra и селските гурмета на "Гурменица", които гордо носят определението "Супер селско!" и е добре да разберете защо.

Ето и подробна информация за вкусовете и ароматите, които ще се носят из "Балканско" на 13 февруари между 16 и 19 часа:Вината на Terra Tangra, които ще бъдат представени с дегустация и цял месец се предлагат с 20% отстъпка:

 

От серия „Органик

 

Мерло & Мавруд

Първото българско вино, направено от биологично грозде. Има тъмен рубинен цвят и ароматни нотки на черни плодове.

Хвали се с добра структура и дълъг послевкус, а всяка глътка носи усещане за тероара на Сакар планина.

 

От серия „Тера Тангра“:


 

Совиньон Блан

Освен сламения цвят, който напомня за късно жарко лято, има и богат, умерен и свеж аромат на сочни цитруси. Виното е плътно и представя много комплексна и разнообразна комбинация от свежи и сладки цитруси като лайм, грейпфрут и папая, а послевкусът има дължина с отличен размер - точно, колкото на небцето да му стане благо. 

 

Розе

Ефирен еликсир с розов цвят на сьомга, който се допълва от хармоничен и завладяващ вкус, но ненатрапчив аромат. Отпиването носи мекота, но и свежест. Финес, който напомна на розе от Прованс. 

 

Малбек & Каберне Совиньон

 

Това е вино с дълбок червен цвят, в който да потънеш. Щом го доближите до носа си, ще усетите зрелите плодове, които също са потънали паметно в него, а след това всички заедно са отлежавали 10 месеца във френски дъбови бъчви. 


Селските гурмета на "Гурменица":

 

Разнообразието на марката е великолепно и наистина с гордост определея вкуса си за автентично селски - онзи, от който ти е сладко да се окапеш, а вкусовите ти рецептори да събудят носталгията по истинската храна на село. "Гурменица" явно имат уменията, а и рецептите за тази носталгия и я консервират в бурканчета, от които ще можем да опитаме следните вкусове:

 

Айвар - пикантен и обикновен

Малиджано

Червени пеперони със сирене

Жълти пеперони със сирене

 

Да ви е сладко, опиянено и влюбено!www.balkansko-shops.bg
www.facebook.com/balkansko

Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н