Пространства Бургас Към рубрика

Само за специалисти

 

Компанията Fadata съществува от 1990 г. и до днес се утвърждава като една от най-иновативните и бързо развиващите се софтуерни компании в България. Тя е сред водещите доставчици на застрахователни решения в световен мащаб и се стреми да предлага най-качествените и съвременни услуги на своите клиенти. Fadata има офиси в няколко европейски града, най-големият от които е този в София с над 170 служители. През юли предстои да отворят и втория такъв за страната и то в Бургас, където да продължат да работят по разработването на застрахователен софтуер, да го прилагат сред своите клиенти и да осигуряват неговата поддръжка. Повече за това разказва Елена Манолова, специалист човешки ресурси и комуникации във Fadata.

 

Защо избрахте Бургас за своя втори офис?

В последните години Бургас се разви изключително като град. За никой не е тайна, че все повече компании разширяват дейността си извън столицата. Виждаме потенциала на града, качеството на кадрите, които излизат от местните университети и вярваме, че можем да се справим с това предизвикателство. Радваме се, че ще сме част от икономическото израстване на Бургас и една от първите софтуерни компании, които стъпват на пазара в града. В края на месец май се срещнахме със студенти от Бургаски свободен университет и Университет „Проф. Д-р Асен Златаров", за да представим компанията и възможностите за кариера във Fadata.

 Какъв вид специалисти работят при вас?

Основните ни специалисти са програмисти, които пишат код на Java и PLSQL. Разработваме софтуер за застрахователния бизнес, затова и голяма част от колегите ни са с опит и познания в застраховането. Никога не сме подбирали кадрите си спрямо възрастта им и се гордеем, че във Fadata работят специалисти от различни поколения. Нещо интересно, което стартира при нас през юли, е PL/SQL академия за кадри с минимален или без опит. Тя ще бъде изцяло безплатна и ще предложи възможност за развитие в компанията на най-добре представилите се. Кандидатстването е отворено до 10 юни, като за целта желаещите трябва да изпратят своето CV на hr@fadata.eu.

 

 

Колко важна е средата, в която работи човек?

Ежедневието ни е забързано и технологично наситено. Затова смятам, че работната среда е от огромно значение. Разбира се, придобивките, удобствата и игри в офиса са важни. Но по-важни от тях са цялостната култура, начин на работа и комфорт, които един работодател предлага. 

Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н