Пространства София Към рубрика

ЧЕРВЕНАТА ТОЧКА

Тази есен галерия ЧЕРВЕНАТА ТОЧКА навършва три години и ще отпразнува подобаващо, като събере в залата над депото си цели 21 автори в 6 различни жанра. Юбилейната изложба „МОИТЕ ТРИ…“ ще обедини изминалите години в едно преживяване, изпълнено със спомени, романтични моменти, часове на съзерцание, мигове на ярост и още по-кратки просветления. Сред авторите, поканени в нея има такива, които са поставяли вече самостоятелни изложби в галерията, както и млади художници, които за първи път показват творбите си там.
 
За изминалите три години ЧЕРВЕНАТА ТОЧКА организира над 45 изложби и представи в самостоятелни и групови експозиции близо 100 български артиста.
 
 
Най-хубавото е, че и до днес тя запазва своя фокус върху младите автори и качествената си селекция на оригинални творби на артисти, работещи в дърво, което я откроява от останалите галерии в столицата. 
„Опитът ни през трите изминали години не ни отказа от идеята, че пластичното изкуство има място в съвременния ритъм на живот и има потенциал да се превърне в част от ежедневието ни, правейки го по-изящно и по-цветно.“, споделя Нина Мирчева, ПР и галерист на ЧЕРВЕНАТА ТОЧКА. 
 
 
От началото на тази година галерията откри ново и много по-широко място за експозициите си, с просторно депо за картините и пластиките, които предлага. Ще го откриете в близост до Министерството на регионалното развитие – на ул. “Кирил и Методий” 24. Удачен адрес за културно средище, нали? Помни се лесно и е в широкия център на София. Не забравяйте да потърсите ЧЕРВЕНАТА ТОЧКА и онлайн на chervenatatochka.bg
 
Сред авторите, поканени да споделят тайнството на числото три и чиито творби можете да видите от 11 октомври, има художник от Франция, фотограф от Шотландия, скулптор от Италия и автор на колажи, който работи в Щатите. Всичките 21 участници са: Иван Газдов, Стефан Божков, Филип Попов, Ален Ешенлауер, Иван Матеев, Ива Димитрова (графика и дигитален принт); Милен Сарандев, Благовеста Желязкова (колаж); Велин Динев, Илейн Дхефри, Тодор Попов, Димитръ Механджийски, Елеонора Маринова, Анжела и Елеонора Терзиеви, Александра Рамирес (живопис); Даниел Мирчев, Теодор Дуков, Валентина Шара, Владимнир Мичев, Деница Митева (скулптура и инсталация).
 

КОГА: 11 октомври

КЪДЕ: Галерия Червената точкаУл. “Кирил и Методий” 24

 

Снимки: Червената точка

 

 

Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н