Пространства София Към рубрика

ЕСТЕСТВЕН РЕЛЕФПолина Димитрова започва да се занимава с бижутерия професионално преди десет години, след като посещава няколко курса в различни училища в Барселона. От тогава работата ѝ съчетава благородни и алтернативни материали, а често зад вдъхновението ѝ стои красотата на случайно намерен предмет. В нейните бижута има смоли, пластмаса и обикновени камъни, които умело комбинира със злато и сребро и преобразява в елегантни форми.

Днес тя успява да поддържа два напълно отделни бранда. Първият е Polina Dimitrova Jewelry, където е основната ѝ работа и там тя е по-смела и дръзка, а другият - PiN Jewelry, в който откриваме нейния "по-тъничък глас". Името му се ражда, след като дъщерята на близка приятелка започва да я нарича Пин. Там формите са много по-изчистени, леки и опростени.Когато става бижутер, всичко изглежда по-лесно и като на игра. С времето обаче осъзнава, че креативността е само част от множеството дейности и решения, които трябва да се взимат и че се налага да полагаш усилия, за да не забравяш, че си сбъднал мечтата си. Затова и смята, че най-голямо предизвикателство пред успеха ѝ е да се научи да се справя с умората от това, че всичко зависи от самата нея.В колекциите ѝ човек може да усети различните периоди, емоции и мисли, през които тя преминава. В някои има намигвания от барселонските балкони, осеяни с пране, в други - радостта от приятелството и споделените мигове,
а в трети надничат барбароните с тяхната способност да променят формите си. Една от най-необичайните се ражда насред лято, на Канарските острови, където събира малки цветни стъкълца, шлифовани от морето и създава колекцията Together. "Когато откривам предмети, ми се струва, че те вече са скъпоценности. Моята работа е само да ги облека в метал, за да ги направя видими и за другите."Към бижутата ѝ се привързват различни хора, които откриват свое отражение в дадена колекция. "Това издава темперамента им - по-експресивните натури предпочитат по-големи, по-цветни бижута. Повечето хора са практични и избират дискретни бижута, които да могат да съчетават в ежедневието." Според Полина обаче онова, което обединява всички, носещи нейните произведения, е, че са хора, които се грижат за себе си и за околните. За нея самата безценният подарък е онзи, който показва, че те познават и усещат какво ще те направи щастлив.

Едно от бъдещите ѝ предложения за такова щастие в момента търпеливо отлежава в мислите и скицника ѝ под формата на идея за колекция от емайл, на която очакваме да се насладим догодина.ПОВЕЧЕ ЗА БИЖУТАТА НА ПОЛИНА ДИМИТРОВА:
POLINA DIMITROVA JEWELRY - POLINADIMITROVAJEWELRY.COM
PIN JEWELLERY - PINJEWELRY.SHOP

Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н