Пространства София Към рубрика

Хващаме вълната на лятото с Dead Man's Fingers


 

Стягате ли сърфовете? Разгъвате ли кайта? Позабърсахте ли скейта и освежихте ли байка? Не за друго, ами времето вече дава всички необходими индикации, че моментът на щурото каране и веселите, шумни сбирки с големи компании на плажа и около парапетите и рампите на градовете идва с пълна сила. Ако не ви се очертава пътуване до някой голям океански сърфистки спот, може да си докарате част от дъха на океана в бутилка. Достатъчно е на етикета да пише Dead Man’s Fingers и да пуснете духа му да се слее с вашите вълни. Зад това си има логично обяснение - ромът с това име произхожда от известния със сърфистките си плажове британски град Сейнт Айвис, Корнуол и по-специално от заведението на Нейтън Хаейс Rum & Crab Shack.

 

Освен завиден произход, Dead Man’s Fingers си има и супер интересна история. Създаден е поради първоначалното желание на Хаейс да има ром, който да си пасва перфектно с менюто в ресторанта му. Затова и базовият ром е вдъхновен от корнуолския шафранов кейк и сладоледа Pedro Ximenez. Името му също е вдъхновено от местната морска храна. Дългите, подобни на пръсти хриле на рака в района се наричат “пръстите на мъртвеца” и според местния фолклор са смъртоносни, ако бъдат изядени. Всъщност единственото неприятно усещане от тяхното поглъщане е острия горчив вкус и заради това обикновено се изхвърлят, но това не прави легендата по-малко “пикантна”.
За сметка на това е грехота да изхвърлиш дори и капка от Dead Man’s Fingers, защото във всяка, освен частица океански заряд, е вложена различна идея, а марката предлага богато разнообразие от аромати, сред които кокос, манго, ананас, банан, лешник, кафе и спайс ром. С всеки от тях заигравката може да е коренно различна и така да разцъка лятното питие, че всеки път да ни се струва като съвсем ново преживяване, ако сме достатъчно изобретателни и смели да експериментираме.


С Dead Man’s Fingers дори класики като Espresso Martini, Dainty, Mojito, Mai Tai, Caipirinha, Old Fashioned придобиват нов, по-свеж, парти ефект. За супер ароматен Old Fashioned е достатъчно да добавите от супер спайс версията на Dead Man's Fingers, a Дайкири или Мохито на "мъртвеца" могат да добият много по-отчетлив вкус с помощта на белия например.

Ако не можете да си го представите на думи, ще имате множество възможности да го направите на практика през цялото лято. Освен във всички добри барове в страната, най-новият шеметен ром на лятото ще се е разположил по всички любими места по Черноморието и ще очаква да ви хване в своите “пръсти на мъртвеца”, за да гарантира още по-щури, освежаващи и презареждащи преживявания в компанията на добри стари, а и нови приятели.

 

 

 

Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н