Пространства София Към рубрика

КЕРАМИЧНА ПОЕЗИЯКогато керамичните съдове имат душа, тя е поезия. Буквално е така при Pottery & Poetry, където неповторими съдове от глина съчетават точния баланс между форма, цвят и думи. За първото и второто се грижи Мария Балева (pottery), a за третото- Зорница Генова (poetry)- двете съответно архитект и адвокат, които със “спонтанна планираност” откриват, че освен дългогодишно приятелство може да ги свързва и нов начин да канализират творческите си енергии извън познатите полета на действие. Определят се като “дилетанти без претенции, че сме нещо изключително” и съвсем съзнателно бягат от тенденции, мнения и чужди вкусове. Pottery & Poetry е тяхното “лекарство против обезличаващия се свят” и в този свой кът дишат “свободно на духовно ниво”. 

 


Трудно е да се каже кое е първото - глината или поезията, но двете са неразривно свързани. Затова и когато държите тяхна чаша, ваза, чиния или плато, чувате думите към тях и обратното…. стиховете се материализират в допир. От експериментирането с различни съвременни и по-старинни техники на обработка, през напълно очакваните, а понякога изненадващи резултати от глазирането и неведомите пътища на точните думи към тях…. всичко това се радва на красив отклик от все по-големия им брой клиенти. “Като споделена любов е”, казват те, но поясняват още: “С малко егоцентризъм и медиен “флаш” всеки може да влезе през врата, която сам е измислил и да се брандира с качества. Това не е нашата цел, но искаме да си имаме любима аудитория и да сме ценност.” 

 


Смятат, че имат още дълъг път да извървят, но явно първите им крачки са в правилната посока. Не смеят да си правят смели планове, но между рафтовете със съдове се крият идеи, които се надяваме да видим реализирани през пролетта. А сега специално за празниците предвиждат намаления и са подготвили подаръчни сетове с коледни украси от керамика, към която има комплимент сладкиш, както и керамични сетове за баня - сапунерки с комплимент сапун заедно с чашки за четка и паста за зъби. Своете цветно парченце глина с поетична душа от Pottery & Poetry може да откриете в онлайн магазина им в Etsy, в Instagram, както и на коледната разпродажба между 7 и 23 декември в +Това.Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н