Пространства София Към рубрика

КУЛИНАРНО ПЪТЕШЕСТВИЕ В СВЕТА НА ТЪМНИНАТА

 

Загасяме лампите, изключваме телефоните и оставяме всичките си представи и предрасъдъци на входа на Tenebris, за да се гмурнем дълбоко в света на тъмнината. 

Може би никога не сте се замисляли, но зрителният анализатор е най-сложно устроеният в човешкия организъм и чрез него постъпва около 75% от цялата сетивна информация. Загубвайки го обаче, попадаш в един напълно нов и вълнуващ свят, в който можеш да преживееш истинска експлозия на всички останали сетива. Феерия от аромати, вкусове, звуци и текстури. Да отправиш поглед навътре, а не навън. 

Това е и основната идея на един от най-новите ресторанти в сърцето на София - Tenebris. Първият ресторант на тъмно на Балканите, който обединява храната със социалния елемент. По време на вечерята там можете да се потопите дълбоко не само в своя вътрешен свят, но и в света на незрящите, които са и водачи и модератори на цялото събитие. 

Да, не го наричаме просто "вечеря", защото храната е само част от едно много по-голямо и вълнуващо преживяване. А домакините в Tenebris са изключително опитни водачи и можете напълно да им се доверите, за да изживеете магията на една специална вечер.Няма как да не обърнем специално внимание на храната - пет степенно гурме меню, което можете да изберете предварително в категориите "Месо", "Риба" и "Вегетарианско ястие", а скоро ще може да избирате и изцяло българско меню. Тъй като елемента на изненадата е основен - менюто ще се променя всеки месец, а какво е имало в чинията ви ще разберете накрая на преживяването, като по време на самата вечеря можете да се опитате да отгатнете ястието, водени от интуицията си и интензитета на обонянието и вкусовите си рецептори. Препоръчваме ви да се храните с ръце, въпреки наличието на прибори на масата. Не само защото това е единственият ресторант, в който ако се храните така никой няма да види, но и защото по този начин имате възможност да засилите цялото преживяване, като допирът до всяка текстура на храната се превърне в почти еротично преживяване.Сред имената на готвачите изпъква името на Светлана Илиева от Hell's kitchen, която заедно със своя екип е подготвила ястия, от които буквално ще си оближете пристите. Напитките също не са за подценяване, като препоръчваме да опитате тъмната бира, разработена за Tenebris. А е и някак тематично.Пространството е достатъчно голямо, за да може да усетите преживяването интимно и лично, но същевременно имате възможност да отидете с голяма компания и да споделите с приятели или колеги цялата емоция, под съпровода на чудесна музика. Единственото, което трябва да направите е да се отпуснете и да се насладите на времето, прекарано на тъмно. А то изтича неусетно и е твърде вероятно да се превърне в едно от най-вълнуващите ви кулинарни изживявания.


 

Tenebris се намира на ул. Хан Аспарух 65 и работи от вторник до неделя от 18 до 22 часа. Резервация за вечеря може да направите тук: tenebris.bg/reserve


Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н