Пространства София Към рубрика

Прясно сварено в Бистрица



Kazan Artizan

„Прясно сварена в Бистрица” е част от надписа върху етикета на Kazan Artizan. За разлика от подобни обещания за качество от други по-големи марки, тук то е съвсем реално, защото се прави в действително малки, но качествени количества, които свършват бързо и гарантират свежестта на продукта. Занаятчийската пивоварна е една от най-малките у нас и не е най-новата - основана е през 2019 г., но за да стигне до нея, основателят ѝ Христо Цочев прекарва дълги години като хоби пивовар, стъпвайки на натрупания си опит в сферата на производството и хранително-вкусовата промишленост. Пътят, както той сам казва, е труден, но славен и най-важното - вкусен! А именно вкусът е онова, което отличава Kazan Artizan от всички останали.



Как се проверява това в огромното бирено море наоколо? Чрез отзивите и отпечатъка ѝ в сърцата на истинските крафт фенове, но и с бърз поглед върху пътя на нейното производство. Прави се в лимитирани количества, с истинско занаятчийско майсторство и се разпространява само локално, което гарантира, че е винаги прясна. Най-важните ѝ съставки са вложените труд, любов и творчество, които я правят не толкова бизнес, колкото едно много, много лично преживяване.

София, Бистрица
@KazanArtizan



Tap Local

Tap Local отвори врати през 2020 г. във времето между два локдауна. Концепцията е за taproom, в който човек може да дегустира бирите на Kazan Artizan, които редовно слизат от полите на Витоша до централната част на града, и по точно на „Георги Бенковски” 6. Селекцията от наливни бири се актуализира всяка седмица и винаги има запазен кран за гости, разбирайте - гост пивоварни, като фокусът отново е върху българските крафт производители. Tap Local има под ръка и кратко меню за хапване, което в събота винаги отделя място на станалата традиционна шкембе чорба. Зад бара стои екип от трима ентусиасти - Христо, Димитър и Марко, които са си у дома в малък градски бар с качествени продукти, приятелско отношение и атмосферата на павираните улички. Христо е майсторът пивовар и създател на Kazan Artizan, а Димитър и Марко знаят отговорите на всичките ви бирени въпроси.



След едногодишно присъствие Tap Local е вече задължителен пин в бирените карти не само на редовните му посетители, но и на всички ценители на истинската бира, домашния чипс, непретенциозната приятелска обстановка, като не пропуска да хване окото и на случайните минувачи по централните софийски улици, които после нерядко се превръщат в неслучайни минувачи край тази локация. Тук всеки ден може да бъде събитие, но има и тематични такива – естествено с участието на звездите на българската бирена сцена.


София, ул. “Георги Бенковски” 6
@TapLocalTaproom







Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н