Пространства София Към рубрика

SMUGGLER'S DINER

Почитател сте на суинг танците и от време на време ви се иска малко по-ретро тръпка в живота и душата. Ако атмосферата от онези стари 50-арски американски филми, в които хората просто отиват да закусят или да похапнат в най-обикновена местна закусвалня ви харесва, то Smuggler’s Diner определено ще ви допадне. Почитателите на бургерите, шейковете, палачинките и яйцата, направени с отношение, едва ли са го пропуснали, но за онези, които все още се озъртат в търсене на добра атмосфера за похапване, ето какво ни споделиха неговите създатели смъгларите Димитър Драгнев и Павел Атанасов, известни и като машините за бурни танци Smuggler’s Collective

Какво е общото между суинга и бургерите?
Няма директна връзка между двете неща. Чисто исторически първите дайнъри и ресторанти за бургери в Щатите се появават горе-долу около появата и популяризирането на суинг музиката през 20-те и 30-те години, но това е просто съвпадение.

 
Как започнахте да се интересувате от този вид култура - на хранене, музика и танци?
Преди години, когато започнахме да се занимаваме с организиране на събития, бяхме подтикнати от желанието да направим перфектното за нас парти с подобаващата музика, атмосфера, танци, хора. Същото е и със Smuggler's Diner. Искахме място без еквивалент до този момент в България, в което да внесем автентичната атмосфера на американските дайнъри, любимата ни музика и храната, която обичаме.
 
 
Какъв бургер препоръчвате след тежки и изморителни суинг танци?
Smuggler's Burger, разбира се! 
 
Какво ви привлича в американския стил на хранене?
Както казва Антъни Бурдейн: “Добрата храна много често, дори най-често, е обикновената храна." Не мога да не се съглася с това и американската храна е живото доказателство. Не е сложно да направиш хубави бургер, шейк или палачинки. Няма ексцентрични продукти, няма излишна претенция, но има много вкус и емоция. Чувството да се омажеш целия, докато ядеш люти пилешки крилца или ребра на BBQ e несравнимо. Името comfort food много добре определя този вид храна. Това искаме и да постигнем със Smuggler's Diner.
 
 
Опишете ни с по две думи Елвис - музиканта, шейка и сандвича?
Кралят на Рокенрола няма нужда от представяне. Elvis Sandwich е любимият сандвич на Елвис. Прави се с пържен банан и фъстъчено масло между две пържени филийки. Ял е по 5 такива на ден и това обяснява донякъде защо е наддал толкова килограми с годините. Опитах го в Graceland в Мемфис и оттогава знаех, че трябва да го имаме в менюти си. Калорична бомба е, но си заслужава всяка хапка. Елвис шейкът е наша рецепта за шейк, подобен на сандвича - с ванилов сладолед, резенчета банан и обилно количество фъстъчено масло.
 
Какви са тайните ви способности?
През 2014 в рамките на няколко месеца отворихме ресторант, родиха ни се прекрасни деца и разбрахме, че можем да правим много повече неща едновременно, отколкото сме си представяли. Това донякъде си е супер сила. Митко се грижи за снимките в дайнъра, аз  - за визуалната част на работата като дизайн на менюта, табели и маркетинг, така че сме затворили максимално кръга. Умеем и да не спим много време.

СОФИЯ, УЛ. ХРИСТО БЕЛЧЕВ 29 | FACEBOOK.COM/SMUGGLERSDINER
 
 

Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н