Пространства София Към рубрика

TATRA МАНТРАСигурно сте забелязали в любимия ви бар, на някой готин фестивал или дори на най-неочаквани места, бранда със Сърцето и Т символа. Ние обаче решихме да надникнем зад явлението TATRATEA, както и хората и идеите, които стоят зад него. Затова в промеждутъка между два големи летни фестивала си говорим с бранд мениджъра на марката Павел Енчев - Пако. Две години и половина TATRATEA е на българския пазар и мнозина вече вероятно са чули красивата история за билки, чай и планинска изворна вода. Нас по-скоро ни заинтригува кои са хората, които стоят зад тази марка, какво ги вълнува и какво биха искали да споделят.


Какво стои зад TATRATEA?
За нас това е идея, послание. То успя да заживее, благодарение на екип от хора, за които е важно да виждат само най-хубавото в живота. Обичам да казвам, че сме оптимисти: Навсякъде виждаме само плюсовете. За нас това е като магия, в която искрено вярваме и се стараем да предадем и на другите около нас и на нашите приятели и потребители. Разбира се, всяко начинание е трудно и изисква много психологически и физически труд.А какво ви отличава?
Това е първият алкохолен бранд, с който се занимаваме. Не сме опорочени от "добри практики" и търговски стратегии, придобити от годините "опит" в алкохолната индустрия. Единственият двигател е това да правим нещата интересни, приятни и разбираеми. Да сме близки с хората, които консумират по нашите барове на фестивалите, да говорим на един език с барманите, които творят магия с нашите TATRATEA напитки. Да ги разбираме и да им даваме това, от което имат нужда. Това става с постоянна комуникация, с денонощия зад бара, питайки и разпитвайки кое се харесва и кое не. Когато слушаш потребителите си и ги разбираш, това винаги води до успех и разбира се, до бизнес резултат. Винаги най-важното е било в бара да има усмихнати и щастливи хора, другото....си идва само, когато правиш нещата с внимание и финес.Конкуренцията или колаборацията са водещи?
Предполагам и се надявам, че вече доста хора са чули и опитали TATRATEA и знаят за неизчерпаемите възможности и позитиви. Имахме късмета нашите алкохолни чайове да не се конкурират с нито една друга алкохолна напитка, дори напротив - да допълват и развиват цялата коктейлна култура. Винаги сме били отворени да си кооперираме с другите алкохолни брандове и резултатът не закъсня. Вече имаме съвместни коктейли с много от световноизвестните и наложени марки твърд алкохол и дори бира. Може би това е бъдещето - да се комбинираме и допълваме, вместо да се конфронтираме и да воюваме.Какви хора стоят зад марката?
Тези, които ни познават, знаят, че ние сме концентриран и доста минималистичен екип. В него всеки е вече миксолог, графичен дизайнер, мениджър социални медии, строител на шатри и барове, хамалин, барман, търговски пътник, инфлуенсър, пилот на балон и...няма да стигне мястото да изброя всичко. Всеки един член на “татраняците" е true believer, защото, ако не вярваш в това, което правиш, то ще загине и няма да може да му вдъхнеш живота, който се таи в него.Ако това беше вашият “Оскар” момент, на кого бихте благодарили?
На Никола Димитров, че направи възможен този "експеримент", както и на Митака (който е крайно време да престане да работи по 24 часа). Също на Николай и Демис, без които нямаше да имаме първия си бар на “Капана Фест” (от където тръгна всичко), на Ася, която се грижи винаги да има къде да спим и да сме с изрядни разрешителни и документи, на Никола от Варна, който доказа, че и сам воинът е воин, на Петьо от Бургас, който тепърва ще извърви своята Голгота, на Калоян, който се надявам да оздравее скоро и на нашия пилот на балон Милен. Много важни бяха и винаги ще бъдат и нашите приятели и съветници в барманското изкуство: На първо място Маестрото на миксологията, пред когото Хари Потър е просто обикновен фокусник, а именно Драго Иванов. Без него сигурно все още щяхме да сме като пещерни хора, чертаещи с въглен по стената рецепти. Също така Ванката и Хари от Public Bar, Мишо (Бар Култура), Иван Монев (Cheers), Стефан Христосков (Dirty), както и Марто, Ивака, Жорката и още много други. Хубаво е да погледнеш назад и да видиш, че пътят ти е покрит с приятели, положителна емоция и красиви спомени. Постарали сме се да е така и ще продължим да го правим от сърце.
Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н