Пространства София Към рубрика

Вкусът на тъмнинатаСвикнали сме да възприемаме света и да задоволяваме глада с очи. Добре изглеждащата храна и подредените шедьоври в чинията са основен инструмент за „прелъстяване“ на клиенти в ресторантьорския бранш. Но храната е повече от визуална примамка за задоволяване на глада. Тя е преживяване на всички сетива, а за да я усетим най-истински, трябва да затворим очи и да се доверим на вкуса, обонянието и докосването... в тъмнина. 
 
Това преживяване си има име – “Тенебрис” е първият ресторант на тъмно в България, а вечерта там далеч надхвърля обичайните вечери в ресторант. Мракът придобива съвършено нов „вкус“ и се превръща в уютно пространство, изпълнено с взрив от аромати и текстури на специално приготвени гурме ястия, с непознат вкус от позната храна, приятни звуци на музика и тихи гласове без лица, умели движения и неусетни стъпки на незрящи домакини, които са ваши водачи в света без светлина. 

 
Дистанцията се скъсява, а интимността се създава още с първото докосване, щом прекрачите прага на “Тенебрис” - до рамото на вашия домакин, който ви въвежда и посвещава в най-важните уроци по тъмнина.  Как да се наслаждаваме на храната без да имаме нужда от прибори за това, как да освободим себе си и въображението си, да се откъснем от визуалния свят и да се отдадем на момента тук и сега, на хубаво питие и храна в добра компания, без да искаме да сме едновременно на сто други места. Научаваме как да се доверяваме – със затворени очи, но отворени души. 

 
Въвличането на незрящите домакини в екипа от професионални топ готвачи в “Тенебрис” добавя смисъл и стойност на цялото преживяване и наистина променя представите не само за вкуса на храната, но и за тъмнината. В мрака ще откриете и други приятни изненади като творчески предизвикателства и звуци на живо. Но не идващи от вашия смарт телефон, защото най-хубавата новина е, че тази вечер няма да вечеряте с него. А докато се наслаждавате и попивате всички тези нови уроци и сетивни преживявания, не усещате как са изминали часове. Или напротив – усещате ги по-пълноценно, откогато и да е! 
 
 
“ТЕНЕБРИС” Е НА “ХАН АСПАРУХ” 65 
Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н