„КНИГА ЗА ДРУГИТЕ“ – КОГАТО ТИ СИ ДРУГИТЕ

 

„Малко книги могат да се мерят с тази по разнообразие, популярност, звездно участие и полет на въображението.“
Irish Times

 

„Книга за другите“ е палитра от различности. Палитра от похвати, стилове, въображения, сюжети. Книгата се озовава в ръцете на читателя благодарение на Зейди Смит, която има своята ясна идея. Има и двадесетина съвременни писатели, които са склонни да скочат с нея в заешката дупка.
„Нарисувай ми овца“ беше казал Малкият принц.
Е, „Нарисувай ми персонаж“ казва Зейди Смит.

...„Книга за другите“ събира истински хора, които правят така, че въображаеми хора да бъдат от полза на истински хора – рядък пример как въображаеми хора придобиват собствена тежест.
Зейди Смит

Сред писателите са Дейвид Мичъл, Колъм Тойбин, А.Л. Кенеди, Зи Зи Пакър, Андрю О’Хейгън…
Техните персонажи не са супергерои. Те са „малките“ хора. Индивидите от ежедневието. Онези като мен и теб. Които пазят грижливо тъгите си и отглеждат радостите си. Те трудно се контролират и лесно се гневят. Обичат с цялото си сърце и не им е чуждо и да мразят. Те пушат и пият, летят със самолети, забременяват, пазят тайни...

...чувствата идват подправени с болка и разкаяние, с нужда, празнота и емоция толкова близка до гняв, че с по-близка никога не бих могъл да се справя.
„Донал Уебстър“, Колъм Тойбин

Те просто са теб. Персонажите са своеобразни лъчи от твоята вътрешна светлина. В този смисъл книгата надминава първоначалната идея на Зейди. Тя не просто показва различни похвати за създаването на един литературен персонаж. Тя показва хора. Истински. Реални. Такива, които да усмихнат и натъжат сърцето ти.

 

Открий "Книга за другите" при издателство ICU. 

 

 

Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н