„ДИВАШКА ЖЪТВА“ – УДАВЯНЕ В КАНИБАЛИЗЪМ

Фотограф: Минко Минев

 

„Дивашка жътва“ на издателство „Ерове“ е нестандартен биографичен разказ на американския писател и журналист Карл Хофман, който се впуска в дивото, за да върви по последните стъпки на Майкъл Рокфелер, който открива смъртта си при съмнителни обстоятелства...


Има биографични книги, които тежат с ненужно количество дати, имена и факти. А съществуват и такива, които грабват интереса, но след няколко седмица няма и помен от тях. „Дивашка жътва“ обаче е от другите. Болезнено четиво, което интригува, ранява и поглъща всяка секунда от свободното време на читателя.


Американският журналист и писател Карл Хофман тръгва по следите на Майкъл Рокфелер - изгубеното богато момче, решило да разпери криле към примитивното. Мястото, на което попада, е екзотично и диво, привлекателно и вълнуващо, но преди всичко... опасно.


Острото перо на писателя не разказва с думи, а с картини. Читателят успява да види тропиците, да усети въздуха и да пусне въображението си в действие. Сред прашните улици и безкрайните синева, се разхождат и членовете на едно необикновено племе. Такова, в което човекът е деликатес, урината е питие, жената се споделя между няколко мъже, а фелациото е удоволствие, предназначено за вожда.

 

 

 


...безлюдно, красиво място с малки бели бавни вълни, блестяща на слънцето кал и кафява вода в реката. Място, което никога не е виждало двигател или радиостанция, място, населено с духове. Сега са на път да се сдобият с ново силно семе: главата на Майкъл Рокфелер.

 

Истинна или просто удобна е версията с удавянето на младия Рокфелер? Това е въпросът, който провокира написването на книгата. Несъответствата в официалната версия водят Хофман към ръба на грозната реалност на канибализма. Защото когато един богат човек от Запада срещне действителността на дивото племе, тогава материалните и финансови възможности губят стойността си и не могат да бъдат убежищe за никого.

 

"Дивашка жътва", както и новата "Да пораснеш в Самоа", ще откриете от издателство "Ерове".

 

 

Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н