КАМУФЛАЖ ЗА ПИРИНДали е вярно клишето, че човек оценява нещата, които има чак когато ги изгуби? Природозащитната организация WWF България и Noble Graphics са решили да действат преди да дойде време да си задаваме този въпрос и създават първата си модна линия, наречена „Камуфлаж за Пирин“. За щастие, колекцията все още не е актуална и не може да бъде закупена. И за да не става бетонът на мода в Пирин, може да подпишете петицията на wwf.bg/pirin
Новата колекция камуфлажни дрехи, предназначени за разходка в Национален парк „Пирин”, е вдъхновена от последните тенденции в управлението на природното богатство и опазването на биоразнообразието в България. Като всеки един друг камуфлаж, и този изпълнява една единствена функция: да ви слее със заобикалящата ви среда. Модната линия е създадена за трендсетърите, които искат да са крачка пред всички в сливането с околната среда в Пирин.

"С тениската от колекцията "Камуфлаж за Пирин" ще можете да се слеете бързо със заобикалящите ви бетонни гледки и издигащите се нависоко арматурни железа, за да се насладите на истинското уединение по време на планинското си бягство."


Засега „Камуфлаж за Пирин“ е лимитирана серия, но има реален шанс да стане масова, в случай че правителството приеме подготвения нов план за управление на Национален парк „Пирин“. Пирин е вписан в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО и като такъв е част от Натура 2000. Но проектът за нов план за управление на Национален парк „Пирин” предвижда 12,5 пъти увеличаване на зоната за ново строителство и отваряна на 60% от територията му за добив на дървесина. Този нов план може да се гласува всеки момент и да влезе в сила още през тази година. Ако това се случи, безвъзвратно ще бъдат унищожени вековни гори и уникални екосистеми, а Пирин ще загуби защитения си статут на световно природно богатство. 
Разгледайте цялата колекция „Камуфлаж за Пирин“ на сайта www.spasipirin.com


Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н