Премиера: Desperate Daughters - Closer


Снимка: Мартин Атанасов (фотография) и Борис Далчев (сценография).


Дуото Desperate Daughters доказва, че дори и в период на затишие покрай световните събития, местната сцена има още много с какво да ни изненада. 


Desperate Daughters са Катя и Рая (или ако предпочитате, Katya Muha и Raya Baya). Катя е певица с алтернативен и метъл бекграунд, като паралелно се занимава с класическа музика. Рая живее в Холандия и е тромпетистка и продуцент с богат опит в разнообразни стилове, от етно през джаз до експериментални електронни проекти.  Фокусирано и поетапно, те работят по песните си, които по изключително слушаем начин съчетават елементи от различни жанрове, без да губят поп основата си.

Най-новата, Closer, е вече тук:


“Съществуваме като дуо от началото на 2019-а и оттогава се виждаме два пъти годишно”, казва Катя.
Те често работят от дистанция, а срещите в България се превръщат в интензивна работа по нови песни. “Времето е строго разчетено, често трябва да се предвидят други дейности като снимки, видеа, репетиции… Засега сме имали три сесии, като парчетата се композират и аранжират предварително дистанционно, на живо се доизчистват аранжиментите и се записват.”


Въпреки че работят заедно по песни отскоро, те се познават още от деца. Как това старото приятелство повлиява на новите песни? “Имаме страхотно взаимно усещане за емоциите си. Това ни помага да развиваме енергията на парчетата в единна посока. Всяка от нас влага от себе си заряд, който е колкото индивидуален, толкова в изумителен синхрон с другата.”


Скоро предстои дебютния им албум и (доколкото сегашните условия позволяват) първите им живи участия. “Засега сме фокусирани върху това да се себеизразяваме свободно, без изкуствена цензура или филтри. Когато музиката отразява непосредствено вътрешното състояние на автора, тя неминуемо резонира със слушателите.”


Предишните песни на “отчаяните дъщери”, Kryptonite, Cotton & Stitches, Never Meant и Analogue Girl, са в Spotify и Bandcamp. Може да подкрепите бъдещите им идеи в Patreon и да следите за първите им концерти във Facebook.

 

Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н