СПИРКИТЕ НА „ИВАН АСЕН 22“


фотограф: Боряна Пандова / дизайн: Цветалина Атанасова

Пътуване в търсене на другостта или като дългия и труден път към себе си. Пътуване със спирки по места, които наричаме дом и в които събличаме или обличаме идентичности, изграждаме или разграждаме себе си и продължаваме. В това безкрайно движение на тела, сетива и материи ни въвлича новият проект на дизайнерска платформа „ИВАН АСЕН 22“. „STATIONS“ представя "моден дизайн отвъд очакванията", с изложба - пространствена инсталация на модели, вдъхновени и сътворени специално по темата. Изложбата е придружена от моден филм с участие на дългогодишната муза на артистичния екип - актрисата Ирмена Чичикова.


фотограф: Боряна Пандова / дизайн: Цветалина Атанасова

Творческият проект пресъздава глобалната тенденция МУЛТИЛОКАЛИЗЪМ, проследява визуално и концептуално движението на човека в търсене на нови пространства и идентичности. Всеки от дизайнерите гравитира около това непрестанно изгубване и намиране на модерния човек из света. Пътуване, в което дрехата ни защитава, утвърждава интегритета и ни пази от външни влияния или тъкмо обратното – помага ни да се адаптираме към новото, да се докоснем и слеем със средата до неузнаваемост, да припознаем спирката като дом. Материите, цветовете и формите подготвят за дълъг път, за стремително движение, за политане и приземяване.


фотограф: Васил Танев / дизайн: Милена Начева

„STATIONS“ е третият проект на „ИВАН АСЕН 22“, след като първите два „XXSofia” и „1,5 км…“ спечелиха не само заслужения интерес на модната публика, но и номинации и награди от престижни световни фестивали за моден филм. Новата „пътуваща“ изложба е избрала за своя спирка пространството на САМСИ – Софийски арсенал - Музей за съвременно изкуство, където ще се приюти чак до 9 декември тази година.


фотограф: Васил Танев / дизайн: Наталия Живкова

Отдадеността на идеята и вдъхновяващият резултат, който артистичният екип на „ИВАН АСЕН 22“ е сътворил въпреки трудностите, заслужават адмирации, поспиране и поглед. Към една различна и любопитна визия за пътуването, принадлежностите и пространствата, които обитават телата и душите ни. Поглед към едно искрено творческо вдъхновение. STATIONS е спирката по пътя ви, която не трябва да пропускате.


фотограф: Боряна Пандова / дизайн: Нели Митева

КЪДЕ: САМСИ – Софийски арсенал - Музей за съвременно изкуство
КОГА: 9 ноември – 9 декември


 

Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н