ТИПОГРАФИЯ С КАУЗА


фотограф: Мария Жекова

Вероятно вече са ви попадали супер готините попадения на марката за тениски Almost a Brand, която подкрепя талантливи български илюстратори и творци, като пренася техните произведения върху тениски, изцяло изработени в България - от плетенето и багренето на памука в Стара Загора до шев и печат в Пловдив.


Освен таланта Almost a Brand подпомагат и различни важни каузи, като даряват част от приходите си от всяка отделна кампания, която провеждат. Новото им предизвикателство “Типография” ще бъде в полза на “ПараКидс” - организация, която подкрепя спорта за деца с двигателни затруднения.  Спортните лагери, които организират, са напълно безплатни за децата, а целта на Almost a Brand е да помогне със събирането на средства за приключенията им през 2019 година.


фотограф: Мария Жекова

Ако искате да бъдете и вие част от тази готина кауза с помощта на таланта си, може да изпратите свой типографски проект, който може да е дума, фраза, цели послания и всичко, което искате да кажете или пък да премълчите, представени по всевъзможен начин като образ, надпис, калиграфия, летъринг или шрифт с много или малко букви. За участието няма ограничен брой произведения.

“Виж!” с огромно удоволствие се включва като част от екипа на журито, което е подплатено от истинските специалист в областта на типографията - Кирил Златков от “Типофест” и Жаклина Жекова. Заедно ще имаме задачата да изберем най-добрите предложения.


фотограф: Мария Жекова

Ако вече сте заинтригувани да разберете повече за конкурса и как да участвате, четете надолу, а ако все пак искате да подкрепите “ПараКидс”, които правят нещо наистина страхотно, посетете сайта им и страницата им във “Фейсбук”.

ЗА КОНКУРСА:

Какво да имам предвид при дизайна?

Избраните дизайни ще бъдат отпечатани върху тениските чрез ситопечат при следните условия:
— Максимален размер на изображението 30 × 40 см;
— Резолюция 300 dpi или векторен файл (за предпочитане);
— До 3 печатаеми цвята, без прозрачност и растер.

 

Какво трябва да направя за да се включа в конкурса?

Публикувайте във Facebook или Instagram публичен статус с проекта като включите:
— Илюстрация с дизайна на тениската;
— Име и фамилия на автора;
— Препратка към публикациите, представящи конкурса. 
— Хаштаг #типотениски, който ще помогне на организаторите да открият проекта ви;
— Ще е чудесно, ако разкажете накратко за дизайна си и кое ви е мотивирало да участвате.

 

Как да съм сигурен, че вече участвам в конкурса?

След като изпълните условията описани по-горе, ние ще се свържем с вас, като коментираме публикацията и потвърдим, че проектът ви е регистриран за участие. Ако това не се случи до 24 часа, моля, свържете се с нас на hello@almostabrand.com.


фотограф: Мария Жекова
 

Как ще протече конкурса?

Всички проекти трябва да бъдат публикувани при указаните условия до 24:00 часа на 16 ноември.
Победителите ще бъдат обявени на 19 ноември до 12:00 часа. Същия ден ще се свържем с победителите, за да уточним получаването на работните файлове.

 

Какво следва, ако мой дизайн е избран от журито?

— Ще станете част от следващата ни колекция и семейството на Almost a Brand;
— Ще отпечатаме вашия дизайн в тираж от 50 до 200 тениски, като това количество зависи от количеството произведен плат, цветовете на илюстрацията (и плата), както и дали е еднакво подходяща за дамски и мъжки модели;
— Ще добавим към всяка тениска малка книжка, представяща Almost a Brand, каузата която подкрепяме, както и информация за вас като автор на дизайна с препратка към ваше портфолио;
— Ще получите 10% от печалбата на реализираните продажби, гарантирани от договор, който ще подпишем;
— Ще получите тениска с дизайн, модел и размер по избор;
— Ще популяризираме проекта ви онлайн в рамките на дейността ни, както и на всички офлайн събития, в които участваме;
— Ще запазите авторските си права върху изображението и ще може да го използвате във всички случаи, с изключение на тениски, разпространявани в България;
— Ще сте част от инициатива, подпомагаща спорта за малки приключенци със специални потребности.Календар

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н