Екип

 

КАМЕЛИЯ ВЕЛИЧКОВА

Камелия завършва "История и теория на културата" в Софийския университет. Тя е създател, издател и редактор на "Виж!". Грижи се за визията на изданието и води рубриката за визуални изкуства Artist's corner. Извън работата си в списанието Камелия работи като дизайнер на свободна практика, част е от проектите Burgas International Film Festivaldolce far niente на радио "Дарик" и платформата oldburgas.comЧовекът с интуицията в екипа, специалист по рисковите ситуации и експериментите. 

 

МАЯ СТЕФАНОВА

Мая е отговорният редактор в екипа на Виж!. След като увеличи населението на страната с два броя, вече е нещо като сторъкия Шива - с едната ръка, крак, ухо, око и устна наглежда дребосъците си, а с другата половина от същата последователност броди из онлайн пространството и се оглежда и ослушва за любопитни проекти, събития и тенденции от всички краища на света. Бакалавърската степен по "Европеистика" не успя да я превърне в административна единица, а само в европейка... по диплома, но пък й помогна да се ориентира в живота като автор на текстове. Нейни такива има в архивите на "Дневник". Капитал Light, Reel Feel, Rubbed Magazine, Blister и други. 

СВЕТОСЛАВ ТОДОРОВ

Журналист, писател, поет, DJ и промоутър от музикалната платформа Indioteque. Той има множество творчески лица, от които се раждат три дигитални поетически поредици, сборник с кратки разкази на име “Хората, които заспиваха сами” и зина “Десет разговора”. Вероятно сте го чели в “Дневник”, Капитал Light, негови творби са излизали на страниците на „Литературен вестник“ и в онлайн версията на сп. „Гранта“, а във "Виж!" той е редактор и търсач на скрити истории.
ИВАН ДИМИТРОВ

Иван е прозаик, който си позволява да пише поезия, смята, че трябва да си спестяваме драмите и затова ги проектира своите пиеси. Автор на шест книги, той се грижи от няколко години за рубриката ни за съвременна българска литература. От студент пише текстове за редица медии, които не обича да изброява, но пази светли спомени за сайта "Горичка", "Една седмица в София" и "Дневник". Доста хора знаят, че като драматург дебютира в Ню Йорк с пиесата си "Очите на другите", а почти никой – че началото на първия му роман "Животът като липсваща лъжица" излиза в последния брой на списание "Егоист".

МАРГАРИТА КАЛОЯНОВА

Юрист в действие, Маргарита отдавна е разбрала, че  правият път не й е достатъчен. Затова често хваща отклоненията, тесни влакове, заобиколни пътеки.  Споделянето на думи, мисли и усещания и срещата на нейните с нечии чужди такива искрено я въодушевява, затова като автор на текстове и редатор във ВИЖ! плува в свои води и отблясъци на щастие. Чувства се добре на път, почива си в книгите или в някоя картина, празнува в добра компания, с Музика и Кино. Често се губи, но винаги може да я намерите на някое пристанище, да сънува с отворени очи.

 


 

ЗДРАВКА РАЕВА

Здравка има магистърска степен "Връзки с обществеността" в СУ. Нейният опит в рекламни агенции, връзките с клиенти и управлението и изпълнение на продажби я прави идеално допълнение към екипа на Виж! в ролята й на маркетинг мениджър.